Armanc Med: Bu savaş zaferle sonuçlanacak

HPG komutanlarından Armanc Med, bugünkü gerilla direnişinin 14 Temmuz’un bıraktığı mirasa dayandığını belirterek, “Bu savaşın zor olacağını biliyoruz ama zaferle sonuçlanacak” dedi.

Gerillanın 2024’te işgalciler karşısında büyük başarılar elde edeceğini kaydeden HPG komutanlarından Armanc Med, “Gücümüze inanıyoruz, elimizden geleni yapacağız. Katılımımızı güçlendirerek mücadelemizi zirveye taşıyacağız'' diye konuştu. 

HPG komutanlarından Armanc Med, Stêrk TV’deki özel programda Bihar Zagros’un sorularını yanıtladı. Kürtlerin çok eskilere dayanan tarihi gerçekliğine rağmen 20. yüzyılda inkar, imha ve asimilasyon politikalarına yoğun bir şekilde maruz kaldığını hatırlatan Komutan Med, “Bir zamanlar insanlığın bahçesi olan yer, artık cehenneme dönüştürüldü. Bunun öncülüğünü ise Türk devleti yaptı” dedi. 

PKK’NİN GÜCÜ HAKİKATİNDE

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın PKK ile çıkış yapmasının çok önemli bir anlamı olduğunun altını çizen Armanc Med, PKK’nin gücünün hakikate sahip çıkmasından kaynaklandığını söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK’nin umutsuzluk ve güvensizliğin reddiyesi karakterine dikkat çeken  Armanc Med, tüm insanlık değerlerini sahiplendiğini vurguladı. 

BÜYÜK ANALİZ GÜCÜNE SAHİP

Komutan Armanc Med, PKK’nin çok yönlü saldırılara karşı verdiği büyük mücadeleye işaret ederek büyük bir analiz gücüne sahip olduğunun altını çizdi. “PKK’yi ve Önder Apo’yu iyi tanımak gerekir” diyen Armanc Med, uluslararası güçlerin daha 1970’li yıllarda bile takip altına aldığını anımsattı.  Med, “Önder Apo bunu gördü ve bu nedenle çok ince bir yürüttü. Önder Apo’nun her şeyi planlı ve bilinçliydi” diye konuştu.

14 TEMMUZ DİRENİŞ RUHU

PKK’nin mücadelesinin şehitlerin değerleriyle inşa edildiğini; zindanlardaki işkenceler ve PKK öncü kadrolarının tarihi direnişlerini hatırlatarak ifade eden Komutan Armanc Med, hep teslim alınacağı, yenilgiye uğratılacağı söylenen PKK’nin büyük sınavlardan geçerek, orada zaferini ilan ettiğini belirtti. Armanc Med, bugünkü gerilla direnişinin, 14 Temmuz direnişinin bıraktığı miras üzerinde geliştiğini söyledi.

SAVAŞIN ZOR OLACAĞINI BİLİYORUZ

Gerillanın Türk askerlerine karşı kullandığı taktiklerin başarılı olduğunu kaydeden HPG komutanlarından Armanc Med, şunları ifade etti: “Bu süreçte pek çok değerli yoldaşımız şehit düştü. Ayrıca halkımız birçok baskı ve saldırıya maruz kaldı. Önder Apo üzerinde uygulanan tecrit halen devam ediyor. Bu savaşın zor olacağını biliyoruz ama gücümüze inanıyoruz, bu yüzden elimizden geleni yapacağız. Bu temelde katılımımızı güçlendirerek mücadelemizi zirveye taşıyacağız. Bu savaş zaferle sonuçlanacak.”