GÖRÜNTÜLÜ

Gerillaya karşı kullanılan yasaklı silahlar belgelendi

İşgalci Türk ordusu Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine yönelik kullandığı yasaklı patlayıcı ve kimyasallara el konuldu.

TÜRK DEVLETİNİN SAVAŞ SUÇLARI

Bir YJA Star gerillası direniş tünellerine karşı kullanılan patlayıcılara el koyduklarını belirtirken, nasıl bir etkiye sahip olduğunu anlattı.

Patlayıcının bileşimi konusunda net bir ifade kullanamayacaklarını dile getiren YJA Star gerillası, yarattığı etkiyi "kokusu çok ağır" şeklinde tarif etti.


Farklı türdeki patlayıcıların yanı sıra üzerinde ‘’TERMOBARİK (TBX)’’ yazan patlayıcılar da ele geçirilenler arasında yer alıyor.

Patlamalara ilişkin çekilen görüntüler de savaş suçlarına işaret ediyor. Farklı açılar ve alanlarda çekilen görüntüler, patlama anı ve sonrasında bıraktığı izleri gösteriyor.

Görüntülerin birinde patlama ardından yoğun bir şekilde, geniş bir alana yayılan beyaz dumanlar yükseliyor.

Bir başka açıdan kayalık bir zirvenin yamacında bu dumanlar mantar gibi göğe çıkıyor.

ANF’ye ulaşan fotoğraflarda ise “Termobarik” (TBX) yazılı bombalar net bir şekilde görünüyor. Görüntüler, termobarik patlayıcıların ve kimyasal içerikli patlayıcıların kullanıldığını gösteriyor. Patlayıcıların etkileri ve kalıntıları, ciddi bir yıkım ve yüksek sıcaklık, basınç dalgaları yarattığını doğruluyor.

Termobarik (TBX) Patlayıcılar: Birçok fotoğrafta "Termobarik (TBX)" yazılı etiketler bulunuyor. Termobarik patlayıcılar, büyük bir patlama ve ardından yüksek sıcaklık ve basınç dalgası yaratıyor. Bu tür patlayıcılar, genellikle kapalı alanlarda yüksek yıkıcı etkiye sahip.

Patlayıcı Kalıntıları ve Parçalar: Birçok fotoğrafta bir patlayıcının parçaları ve etrafında beyaz toz görülüyor.

Blasting Cap (Patlayıcı Başlığı): Bazı fotoğraflarda "DANGEROUS BLASTING CAP" yazılı bir patlayıcı başlığı ve ateşleme mekanizması görülüyor. Bu tür patlayıcı başlıklar, ana patlayıcı yükü tetiklemek için kullanılılıyor.

Kimyasal İçerikli Patlayıcı Kalıntıları: Görüntüler ve fotoğraflarda, gri renkli bir toz veya kimyasal madde görülüyor. Bu tür kalıntılar, kimyasal içerikli patlayıcıların kullanıldığına işaret ediyor.