Zürih’te Kürtler Abdullah Öcalan’a özgürlük için alanlardaydı

İsviçre’nin Zürih şehrinde, 10 Ekim’de küresel çapta başlatılan "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirildi. Eylemciler "Özgürlük paradigması etrafında hamleyi başarıya ulaştıracağız" mesajını verdi.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde Turbinenplatz'ta bir araya gelen kitle, yürüyüş öncesi Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri şahsında 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" komitesi adına İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer sürdürülen hamleyi selamlayarak eylem alanında bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 24 yıldır tutsak edildiğine ve 3 yıla yakın süredir mutlak tecrit işkence politikaları ile Kürt halkının iradesinin kırılarak teslim alınmak istendiğine işaret eden Sürer, 10 Ekim'de başlatılan hamlenin başarıya ulaşması durumunda bu politikaların boşa çıkartılacağını ifade etti

Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin bugün tüm dünya halklarına ulaştığını belirten Sürer, emperyalist güçlerin kendi çıkarları gereği tecrit işkencesine karşı sessiz kaldığını söyledi. 

"Bugün bizler Kürt kadınları, Kürt anaları başta olmak üzere 4 parçadan Kürt halkı olarak Önderliğimizin yaratmış olduğu paradigma etrafında mücadelemizi sürdüreceğiz” vurgusunda bulunan Sürer, bu direnişin sadece Kürt halkının direnişi olmadığını ifade etti.

Sürer sözlerini şöyle sürdürdü: "10 Ekim'de Kürt halkının dostlarının startını verdiği hamlenin başarıya ulaşması için nasıl ki Başur'da, Bakur'da, Rojava,da Rojhelat'da 4 parça Kurdistan’da ve zindanlarda  bir direniş sürüyorsa bu direnişin bir diğer ayağı da diasporadadır. Bizim burada sürdüreceğimiz direnişin gücü ile  hamle başarıya ulaşacaktır. Önder Apo, özgürlüğüne kavuşuncaya, özgür Kürt, özgür Kürdistan var oluncaya kadar 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi etrafında Önderliğimizin paradigmasını esas alarak mücadelemizden bir adım geri adım atmadan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Sürer'in konuşması ardından üzerinde Almanca "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm", "Kürdistan'ı savun" yazılı pankartlarla Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan kitle Türkiye'de Kürdistan'daki cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerinin selamlayan sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren yürüyüş boyunca hamle komitesi adına Almanca basın metinleri okundu ve kurumlar adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından tekrar eylem alanına dönen halk Cenevre kentinde 13 Aralık'ta "Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında sürdürülen oturma eyleminin 4'üncü yılı vesilesiyle yapılacak olan merkezi yürüyüşe katılım çağrısı sonrası eylemlerini sonlandırdı.