1 savaşçının kimliği açıklandı

YPG, 27 Nisan'da Efrîn’in Birad bölgesine yönelik çetelerin düzenlediği saldırılarda yaralanan bir savaşçının yaşamını yitirdiğini bildirdi.

YPG Basın Merkezi, 27 Nisan'da Efrîn’in Birad bölgesine yönelik çetelerin düzenlediği saldırılarda yaralanan bir savaşçının tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YPG açıklamasında, “27 Nisan 2016’da çok sayıdaki çete grubu Efrîn halkının ve savunma güçlerinin iradesini zayıflatmak amacıyla kapsamlı bir saldırı düzenlemişlerdir. Efrîn’in Birad bölgesine yönelik düzenlenen saldırılara QSD öncülüğünde savaşçılarımız durarak çete gruplarının saldırılarını kırarak amaçlarına ulşamasını engellemiştir.

Bu direnişte göğüs göğüse direnen ve Efrîn'i korumak için kalkan olan 11 yoldaşımız şehadete erişmişti. Demhat (Ciwan Mihemed) arkadaşımız da bu direnişte ağır yaralanmış, Efrîn’de tedavi altına alınmıştı. Hastanede 3 günlük yaşam mücadelesi verdikten sonra, Demhat arkadaşımızı 3 Nisan’da hayata gözlerini yummuştur. 
Heval Demhat şaşında, tüm Rojava devrim şehitlerini saygıyla anıyor, büyüklükleri ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta özgürlük şehidimizin ailesi olmak üzere, tüm Suriye halklarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Anılarını direniş mücadelemizde kalıcılaştıracağımızın sözünü veriyoruz” denildi.

Yaşamını yitiren savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Demhat Efrîn
Adı Soyadı: Ciwan Mihemed
Ana Adı: Newroz
Baba Adı: Elî
Doğum Yeri: Efrîn
Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn 30-04-2016