11 Saray çete öldürüldü, 6’sı yaralandı

YPS Genel Koordinasyonu, 1 tank, 1 kepçe imha edilirken, 1 kobra tipi zırhlı aracın da darbelendiğini belirtti. Tespit edilebilen 11 Saray çetesi öldürülürken, 6’sının yaralandığını da duyurdu.

YPS Genel Koordinasyonu, faşist saray çetelerinin direniş mahallelerinde fosforlu silah kullandığını belirtti. YPS birimlerinin Saray çetelerinin ilerlemesini engellediğine de dikkat çeken YPS Genel Koordinasyonu, 1 tank, 1 kepçe imha edilirken, 1 kobra tipi zırhlı aracın da darbelendiğini belirtti. Tespit edilebilen 11 Saray çetesi öldürülürken, 6’sının yaralandığını da duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu, öz savunma direnişinin sürdüğünü belirtti. Saray çetelerinin direniş mahallelerinde fosforlu silah kullandığını da kaydeden YPS Genel Koordinasyonu açıklamasında şunlara yer verdi:

NUSAYBİN’DE SARAY ÇETELERİNE EYLEM

“Nusaybin’de 25 Nisan günü Alika mahallesine girmeye çalışan bir grup saray çetesine dönük yapılan eylemde 7 Jandarma Özel Harekatçı öldürülmüştür. Aynı gün İpek tarafından zırhlı araç ve tank ile mahalleye girmek istediklerinde birimlerimiz tarafından yapılan sabotaj eyleminde 1 tank imha olurken 1 kobra tipi zırhlı araç da darbelenip geri çekilmek zorunda kalmıştır. Tabur tarafından 1 kepçe Alika mahallesine girmek isterken yapılan eylem sonucunda bu kepçe imha edilmiştir. Bu mahallede imha edilen tank, zırhlı araç ve kepçedeki ölü çetelerin sayısına ilişkin ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

ŞIRNAK’TA YPS JIN ÜYELERİNDEN AĞIR SİLAHLARLA EYLEM

Şırnak’ta 25 Nisan günü 1 kobra tipi zırhlı araç Bahçelievler mahallesine girerken birimlerimizin yaptıkları atışlar sonrasında aracın şoförü öldürülmüştür. Aynı gün Ömerköy tarafında birimlerimizin gerçekleştirdiği atışlar sonucunda 1 çete daha öldürülmüştür.

Yine aynı gün 1 saray çete grubu AKP binası ve Anacadde arasında toplandığı sırada YPS JIN birimimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Ağır silahlarıyla yapılan eylemde 8 roket bu mekana isabet etmiş, eylem sonrası çok sayıda ambulansın olay yerine geldiği görülmüştür. Bir gün sonra yine ana cadde üzerinde toplanan saray çeteleri, birimlerimiz ağır silahlarla vurmuştur. 3 roketin isabet ettiği mekanda çetelerin ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

VAN’DA ÇATIŞMA

18 Nisan'da Van'da bir çatışma yaşanmıştır. Bir eve baskın yapan çetelere cevap verilmiş, zırhlı araçtan operasyon amaçlı inen çetelerin vurulması sonucu 2 Polis Özel Harekatçı öldürülürken 6'sı da yaralanmıştır. Yine zırhlı araçlarla takviye olarak gelen araçlar da birimlerimiz tarafından vurulmuş ve burada 2 kobra tipi zırhlı araç darbelenmiştir. Bu araçlardaki ölü ve yaralıları vardır ancak sayıları netleştirilememiştir. Bu çatışmada 1 YPS üyemiz de şehit düşmüştür. Olay sonrası çeteler, zırhlı araçlardan evleri taramıştır.

Şehit üyemizin bilgileri: Agır Adar / Delil Akyüz / Baba: Ali – Anne: Makbule / Doğum Yeri: Amed Çınar / 18 Nisan'da şehit düştü.”