YENİLENDİ

11 tutuklama, çok sayıda gözaltı

Kuzey Kürdistan'daki siyasi soykırım uygulamaları kapsamında 11 kişi tutuklandı, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Kürt halkının direnişini kıramayan AKP/Saray'ın talimatıyla düzenlenen siyasi soykırım uygulamaları devam ediyor. Van, Antep, Adana ve Amed'de 11 kişi tutuklanırken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı. AKP/Saray çetelerinin, Cizre'de gerilla ailelerinin evlerine de baskın yaptığı öğrenildi.

VAN
Van merkez Rêya Armûş (İpekyolu) ilçesi Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi'nde, özel harekat polislerinin 19 Nisan'da bir eve düzenlediği saldırıda ağır yaralanan 7 aylık hamile Remziye Bor’un eşi İrfan Bor tutuklandı. 
Emniyetteki işlemlerin ardından Van Adliyesi'ne sevk edilen Bor ile birlikte Lokman Abi ve Ciwan Yemen de “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak, Van M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

ANTEP
Antep'in Nizip ilçesinde 18 Nisan'da gözaltına alınan DBP İlçe Eşbaşkanı Songül Taydaş, HDP İlçe Yöneticisi Yasin Arslan, DBP İlçe Yöneticisi Muharrem Polat ve Polat'ın ağabeyi Cemil Polat, Hasan Demir, Yılmaz Kabakulak, Ramazan Karagöz ve Serdar Yılmaz dün akşam adliyeye çıkarıldı. 8 kişi, "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddialarıyla tutuklanaraki, H Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

ADANA
Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Denizli ve Dağlıoğlu mahallelerinde bulunan birçok eve polis dün gece baskın düzenledi. Baskınlarda, aralarında çocukların ve HDP Adana İl Örgütü Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Emin Zengin'in de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar, Adana Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.

AMED
Amed'in Bismil ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda asker Salat beldesindeki evlere baskın düzenledi. Baskınlarda, aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Gözaltına alınanlardan sadece Ali Taşçıer'in ismi öğrenildi.

CİZRE
Şırnak'ın Cizre ilçesinde sabah saatlerinde özel harekat timleri tarafından ev baskınları düzenlendi. Cudi ve Nur mahallelerinde onlarca eve yapılan baskınlarda, henüz gözaltı yaşanıp yaşanmadığı bilinmiyor. Baskınların özellikle çocukları PKK'ye katılan ailelerin evlerine yapıldığı öğrenildi. Baskın sırasında polislerin ailelere, "Çocuklarınız nerede? Onları geri getirin" dediği öğrenildi.

SİLOPİ


ŞIrnak'ın Silopi ilçesinde Qizir (Cumhuriyet) Mahallesi'nde özel haraket polisleri tarafından zırhlı araçlar eşliğinde yapılan ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltı gerekçeleri öğrenilemedi. Gözaltına alınan isimleri şöyle: Mizgin Gelgi, Faysal Ayna, Lokman ve Yakup Erol.