12 YRK gerillası için Kandil’de tören

Selas Bawecanê bölgesinde bir komplo sonucu yaşamını yitiren 12 YRK gerillası, Kandil’de düzenlenen bir törenle anıldı.

Doğu Kürdistan Özgürlük ve Demokrasi Kongresi (KODAR) Şehitler Komitesi, Rojhilat’ın (Doğu Kürdistan) Kirmanşah eyaletinin Dalaho kentine bağlı Salas Bawacanî bölgesinde, 4 Ekim'de yaşamını yitiren 12 Doğu Kürdistan Halk Savunma Güçleri (YRK) gerillası için bir merasim düzenledi. YRK gerillalarının yaşamını yitirmesinin 40’ıncı günü vesilesiyle düzenlenen tören, çeşitli zaman ve mekânlarda yaşamını yitiren 32 gerillanın anması ile birlikte yapıldı. 

MAZLUM: DÖRT PARÇADA DA SALDIRILARI KIRACAĞIZ

Törende konuşan Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Meclis Üyesi Şerwan Mazlum, şunları ifade etti:
"Kürdistan devriminin çeşitli yer ve zamanlarda şehit düşen 44 evladını burada saygıyla anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Kürdistan’ın her dört parçasında Kürt halkına yönelik saldırılar gerilla ve peşmergenin direnişi ve şehitlerin kanı sayesinde kırılacaktır.
Kürt halkının düşmanları tarafından çizilen o sınırlar, bugün Kürdistan’ın dört parçasında gerilla ve Kürt halkı tarafından kaldırıldı ve kalmadı. Kürt halkının yiğit kızları ve oğulları ayrım gözetmeden Kürdistan’ın hangi parçasında olursa olsun savaşıyorlar.” 

BERXWEDAN: HALKIMIZ UYANIK OLMALI!

KODAR Şehitler Komitesi Üyesi Aram Berxwedan ise şöyle konuştu:

"Şehitlerimizi andığımız şu anda Kürdistan’ın her dört parçasında saldırılar yaşanıyor. Kürt halkı bir direniş sürecinden geçiyor. Sömürgeci devletlerin plan ve politikaları uygulanıyor. Halkımız, özellikle Rojhilat’taki halkımız, gençlerimiz uyanık olmalı ve İran rejiminin etkisi altına girmemelidir. Burada bir kez daha şehitlerimizin kanları üzerine söz veriyoruz; şehitlerimizin amaçlarına ulaşıncaya kadar bu davayı asla terk etmeyeceğiz. Mücadeleyi daha fazla yükselteceğiz.
Gençler Efrîn’den geliyorlar ve Kirmanşah’ta şehit düşüyorlar. Savaştan korkmuyorlar ve hiçbir ayrım yapmadan Kürdistan’ın her parçasında savaşarak şehit düşüyorlar. Miştenur’da yanan ateş sadece Rojava'nın ateşi değildir. Bu ateş tüm Kürdistan’ı aydınlatacaktır.

GÜNEY HALKINA ÇAĞRI

Başur’daki (Güney Kürdistan) halkımız duyarlı olmalıdır. Başur’un kazanımlarına dönük bir saldırı olduğunda buna karşı çıkmalı ve direnmelidir. Başur halkımız askerlerini ve kamplarını vatanımıza zorla yerleştiren sömürgecilere geçit vermemelidir. Onları Kürdistan’a sokmamalıdır. “

Rojhilatlı Aktivist Simko Serdeşt de bir mesaj okudu. 

Törenin sonunda, Kandilli çocuklar devrim şarkıları söylediler.