13 Saray çetesi öldürüldü, çok sayıda zırhlı araç imha edildi

Şırnak ve Nusaybin’de gerçekleştirilen eylemlerde 13 Saray çetesi öldürülürken, çok sayıda zırhlı araç da imha edildi. Yoğun bombardıman ile mahallelere girmek isteyen Saray çeteler ise YPS/YPS Jin savaşçılarının direnişi karşısında ilerleyemedi.

YPS Genel Koordinasyonu, öz savunma birliklerinin denetiminde bulunan mahallelere yönelik yoğun olarak bombardımanların devam ettiğini bildirdi. YPS, özellikle İsmet Paşa ve Gazi Paşa mahallelerine, Saray çeteleri tarafından yoğun yönelim ve bombardımanların olduğuna dikkat çekti. Saray çetelerinin denetimlerindeki mahallelerde herhangi bir ilerleyişinin olmadığını vurguladı.

YPS yaşanan çatışmaların detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi:

NUSAYBİN

20 Nisan günü Şehit Gelhat Mahallesi’nde YPS birimlerimizin yaptıkları atışlar sonrasında 1 PÖH elemanı öldürülmüştür. Aynı gün Kanarya sokakta birimlerimiz tarafından 1 kepçe aracı imha edilmiştir. Aynı gün saat 18.30'da bir JÖH birliği evlere girmek isterken birimlerimiz ferdi silahlarla eylem düzenledi, burada 1 JÖH elemanı öldürülürken 1 JÖH elemanı da yaralanmıştır.

24 Nisan günü saat 07.30 da Şehit Gelhat Mahallesi’nde YPS birimlerimiz tarafından 1 Dron tipi keşif uçağı düşürülmüştür. Aynı gün Çaxçax yolu üzerinde birimlerimiz 1 zırhlı kepçeye eylem düzenleyerek imha etmiştir.

ŞIRNAK

22 Nisan günü İsmet Paşa Mahallesi’nde 1 Kobra tipi zırhlı araç mahalleye girmek istediği sırada birimlerimizin yaptığı sabotaj eylemi sonucu araç darbelenmiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Aynı gün 3 zırhlı araç mahalleye girmek istediği sırada birimlerimizin ağır silahlar ve ferdi silahlarla gerçekleştirdiği eylemde ise 2 PÖH elemanı öldürülmüştür. Aynı gün İsmet Paşa Mahallesi’ne bir JÖH birliği girmek istediği sırada birimlerimizin bir sabotaj eylemi gerçekleşmiştir. Ancak ölü ve yaralı saray çeteleri hakkında bilgi edinilememiştir.

İsmet Paşa Mahallesi’nde 1 Kobra tipi zırhlı araç, birimlerimizin yaptığı eylem sonucunda imha edilmiştir. Burada ölen JÖH elemanlarının cenazeleri, akşam saat 22:00 'a kadar birimlerimizin denetiminde kalmıştır.

İsmet Paşa Mahallesi’ne çetelerin üniversite tarafından yönelimleri gerçekleştiği sırada birimlerimiz ferdi ve ağır silahlarla bu yönelimlerini kırmıştır. Yapılan bu eyleminde 1 Kobra tipi zırhlı araç imha olurken içindekiler de ölmüştür.

23 Nisan günü İsmet Paşa Mahallesi’nde Saray çetelerinin konumlandığı 3 eve birimlerimiz 4 koldan ağır ve orta otomatik silahlarla saldırı düzenlemiştir. Yapılan eylem sonrası ölü ve yaralılarını kendileri ile götürerek geri çekilmişlerdir.

Cumhuriyet Mahallesi’nde birimlerimizin 3 ayrı yerde gerçekleştirdiği eylemlerde 3 PÖH elemanı öldürülmüştür. Aynı gün 1 Dron tipi keşif uçağı da düşürülmüştür.

23 Nisan günü Yeni Mahalle’de Cizre yolu üzerinde birimlerimiz, 1 Kobra tipi zırhlı araca dönük sabotaj eylemi düzenlemiştir. Patlama sonrası en az 3 Saray çetesi ölmüştür. Ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

23 Nisan günü Bahçelievler Mahallesi’nde birimlerimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 PÖH elemanı ölürken 1 PÖH elemanı da yaralanmıştır.

24 Nisan günü Bahçelievler mahallesinde anayol üzerinden mahalleye girmek isteyen saray çetelerine dönük birimlerimizin yaptığı sabotaj eyleminde en az 2 PÖH elemanı öldürülmüştür.

Aynı gün Bahçelievler mahallesinde birimlerimizin gerçekleştirdiği eylemde 1 JÖH elemanı öldürülmüştür.

GEVER

Gever'de Mart ayında şehit düşen YPS üyemizin sicili:

Sterk Botan / Altun Yaray / Anne: Ferai – Baba: Kazım / Doğum Yeri: Tatvan / Şehadet Mart ayı Gever.”