14 savaşçı son yolculuklarına uğurlandı

Çeteler ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 14 savaşçı binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Tîşrîn Barajı çevresinde yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Ehmed Qadir (Canpolat Cudî), Ruqeya Hirco (Newroz Zagros), Rewşen Gabar (Amara Cudî), Farûq Sara Kaya (Çiya Botan), Bêrîvan Dinbic (Bêrîvan Asî Turkmaz), Basil Bozî (Serhed Kobanê), Amar Akceman (Alîşêr Amed), Asayiş üyesi Cihad Misko, Rojava Genlik Birliği (YCR) üyesi Rêber Silêman (Fîras Kobanê), ismi öğrenilemeyen iki direnişçi ve Minbic’i kurtarma operasyonunda yaşamını yitiren Şems El Şemal savaşçıları İbrahîm Alî ile Bilal Berkel (Artêş Şemal) için Kobanê’de Şehit Dicle Mezarlığı’nda bir tören gerçekleştirildi. Törene binlerce Kobanêli katıldı.

Binlerce kişi yaşamını yitirenleri almak içn Şehit Aileleri Kurumu önünde toplandı. 14 savaşçının cenazesini alan halk, cenaze konvoyu ile Şehit Dicle Mezarlığı’nın bulunduğu Termik köyüne gitti.

Konvoy Şehitte YPG/YPJ savaşçılarınca ‘Şehid namirin’ sloganıyla karşılandı. Ardından askeri tören düzenledi.

Törenden sonra konuşan YPJ komutanlarından Rojda Qamişlo, özgürlük savaşçılarının halkın kendi topraklarında özgürce yaşamaları için canlarını feda ettiğini  söyledi.

Qamişlo, özgür ve onurlu bir yaşamı kalıcı kılmak için özgürlük savaşçılarının izinden yürüyeceklerinin sözünü verdi.

Kobanê Asayişi yöneticilerinden Salih Kobanê, özgürlük şehitlerinin ailesine başsağlığı dileklerini ileterek, tüm imkanlarıyla halkın ve bölgenin güvenliğini koruyacaklarını belirtti.

Kobanê Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Danışmanı Rûken Ehmede ise, “özgür bir yaşamı inşa etmek uğruna hayatını feda eden özgürlük şehitlerinin önünde saygıyla ve eğiliyorum. Şehitlerimize layık olmak için bölge halkının üzerine düşen birliğimizi bozmak için devreye konulan planları boşa çıkarmamız gerekmektedir” dedi.

Daha sonra söz alan Şems El Şemal Taburu Halkla İlişkiler Sözcüsü Reşo Xelîl, “özgürlük kahramanlarının bölgenin başına musibet örmek isteyen tüm düşmanlara karşı savaşarak böylesi kahraman şehitlerimiz sayesinde başarı elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında özgürlük savaşçılarının künyesi okunup ve şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi.

14 özgürlük savaşçısı zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde defnedildi.