3 asayiş üyesi ve 1 YPG savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

18 Haziran’da yaşamını yitiren Rojava Asayiş üyesi Mihêdî El-Ehmed, Mihemed Mehmûd ve Emar El-Mihamid, YPG savaşçısı Ehmed El-Zeyid, Hesekê’nin Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliğinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

18 Haziran’da yaşamını yitiren Rojava Asayiş üyesi Mihêdî El-Ehmed, Mihemed Mehmûd ve Emar El-Mihamid, YPG savaşçısı Ehmed El-Zeyid, Hesekê’nin Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliğinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Rojava Asayiş üyesi Mihêdî El-Ehmed, Mihemed Mehmûd ve Emar El-Mihamid, YPG savaşçısı Ehmed El-Zeyid, binlerce kişinin katıldığı bir tören ile toprağa verildi.

Binlerce kişi, Hesekê Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya gelerek, cenazeleri konvoy ile Şehit Dijwar Şehitliği’ne götürdü. Yaşamını yitiren asayiş üyeleri ve YPG savaşçısının posterlerinin olduğu konvoy Dawidiyê köyüne ulaştığında halk tarafından, “Şehit namirin” sloganları ve zılgıtlarla karşılandı.

Tabutları omuzlara alan kitle, şehitliğe ulaşması ile birlikte tören başladı. Törene Cizîr kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Ebdulkerîm Saroxan ve yardımcısı Hisên El-Eezam, Yasama Meclisi Eşbaşkanı Hekem Xelo, Şehitler Konseyi Eşbaşkanı Fatima Tahir, Savunma Konseyi Eşbaşkanı Rêzan Gulo, İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat, Yasama Meclisi Divan üyesi Ekrem Mehşûş, YPG/YPJ savaşçıları ile asayiş güçleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de olduğu binlerce kişi katıldı.

Askeri tören ardından, Hesekê Şehit Aileleri Kurumu’ndan adına Fatima Hesen bir konuşma yaptı. Hesen, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu ve şehitlerin özgürlük mücadelesini takip edeceklerini söyledi.

BEREKAT: DAİŞ, TÜM SURİYE’DE BİTİRİLECEKTİR

Demokratik Özerklik Yönetimi adına konuşan İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat, Hesekê halkının saldırılar karşısındaki birliğine vurgu yaparak, güç birliğiyle Hesekê’ye yönelik saldırıların kırıldığını belirtti.

1 Haziran’da Minbic Askeri Meclisi tarafından başlatılan “Komutan Şehit Faysal Ebû Leyla Operasyonu’nun kadınların, çocukların ve yöre halkının isteğiyle başlatıldığını söyleyen Berekat, “Devşirilmiş ve Suriye topraklarına gönderilen işgalci çeteler Minbic’te, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından ağır darbeler almaktadır. DAİŞ Rojava’da nasıl bitirildiyse, tüm Suriye’de de bitirilecektir. Bugün, Kürt, Arap, Asuri ve Süryani genç kadın ve erkekler zihniyeti demokratik ulus prensibine dayanan onur güçlerine katılmaktadırlar. Madem demokratik ve özgür bir Suriye’yi inşa etmek istiyorsak o zaman birliğimizi daha da güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

EL-ZEWBAİ: DAİŞ’E KARŞI KÜLTÜREL VE DİĞER YÖNTEMLERLE DE SAVAŞILIYOR

Tarım Konseyi eski Başkanı ve aynı zamanda yaşamını yitiren Asayiş üyesi Mihemed El-Zewbai’nin amcası Salih El-Zewbai, ülke topraklarını korumak için canını feda eden şehitlerin DAİŞ çetelerine karşı büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Özgürlük mücadelecilerinin yalnızca Rojava’nın savunması için savaşmadığının da altını çizen El-Zewbai, Suriye’deki teröre karşı savaştıklarını belirtti ve teröre karşı yalnızca silahla savaşılmadığını, kültürel ve diğer yöntemlerle de tarihe sahip çıkılarak yapılması gerektiğini itinayla dile getirdi.

“DAİŞ topraklarımızı işgal etmek için gönderilmiştir” diyen El-Zewbaî: ancak onur sahibi halkların yenilmediklerini, yenilmeyeceklerini herkesin iyi bilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 3 asayiş üyesi ve 1 YPG savaşçısının künyesi okunarak, şahadet belgesi ailelerine teslim edildi.

Ayrıca 20 Haziran’da DAİŞ çetelerine karşı direnişte yaşamını yitiren asayiş üyesi Mihemed Salih El-Zewbai’nin yaşamını yitirdiği de ilan edildi.

Ardından 4 şehit sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.