4 YPG'li uğurlandı: Egîd’in yolunda mücadele ettiler

YPG'li 4 savaşçı, Kobanê'de binler tarafından son yolculuklarına uğurlandı. YPG saflarına katılım çağrısının yapıldığı törende, Kuzey Kürdistan'daki direniş de selamlandı.

Sirîn bölgesindeki buğday ambarlarında 19 Mart 2014’te  yaşamını yitiren ve orada toprağa verilen YPG savaşçıları Sebrî Hiso (Sozdar Zorava), Mehmûd Şêxo (Dilovan Zorava) ve Ebdo Koro (Ebdo Kobanê) ile DAIŞ çetelerinin 20 Mart 2016’da Eyn Îsa’ya yönelik saldırısına karşı koyarken yaşamını yitiren Cîhan Uysal (Derwîş Cewahir) adlı YPG savaşçılarının cenazeleri defnedildikleri yerlerden alınarak Ş. Dicle Şehitliği’ne nakledildi.

Cenaze törenine sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve Demokratik Özerk Yönetim üyeleri ile binlerce Kobanêli katıldı. Kobanê Şehit Aileleri Kurumu’ndan sloganlar eşliğinde alınan cenazeler, yüzlerce araçlık konvoyla Termik köyündeki Ş. Dicle Şehitliği’ne götürüldü.

KUZEY'DEKİ DİRENİŞ SELAMLANDI

Törene katılan kitle, 4 savaşçı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini, Kurdî semboller ve YPG/YPJ, TEV-DEM bayraklarını taşıdı. Törende Kuzey Kürdistan'daki direniş de selamlandı.

YPG komutanlarından Egîd Silopî, törendeki konuşmasında, "Bu yoldaşlarımız da komutan Egîd’in yolunda mücadele ederek şehadete ulaştılar” dedi. Silopî, tüm gençleri YPG saflarında katılmaya çağırdı.

Ayrıca, Demokratik Yönetimi adına Şêrîn Osman ve Kongreya Star adına Semîra Kaniya Kurdan da törende yaşamını yitirenlere bağlılık sözlerini yineledi.

Konuşmaların ardından yaşamını yitirenlerin künyesi okundu, şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi.

4 YPG’li, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.