İkiköprü belediye eşbaşkanları tutuklandı

Batman’da gözaltına alınan ve aralarında İkiköprü Belediye eşbaşkanları ile belediye muhasebecisi tutuklanırken 7 kişi adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Batman’da yürütülen bir soruşturma kapsamında 22 Haziran'da kent merkezi ve bazı köylerde jandarma tarafından evlere eş zamanlı baskınlar yapılmış, baskınlarda aralarında yerlerine kayyım atanan İkiköprü Belediye eşbaşkanları Hatice Taş ve Osman Karabulut’un bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltında ifadeleri tamamlanan 14 kişinin bir kısmı dün jandarmadan bir kısmı da sevk edildikleri savcılık ifadesi ardından serbest bırakılırken, 10 kişi ise jandarmadaki işlemlerin ardından bugün Batman Adliyesi'ne getirildi. Adliyeye getirilenlerin savcılık ifadesi tamamlandı.

İfade verenler arasında bulunan İkiköprü Belediye eşbaşkanları Hatice Taş ve Osman Karabulut ve belediyenin muhasebe bölümünde yer alan Bayram Özalp savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile diğer 7 kişi ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakma talebiyle Batman Sulh Ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik Hatice Taş, Osman Karabulut ve Bayram Özalp hakkında tutuklama kararı verirken, 7 kişi ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.