İşgal operasyonundaki askerlere eylem: 10 asker öldürüldü

HPG BİM, Türk ordusunun Güney Kürdistan’a yönelik işgal amaçlı başlattığı operasyona yönelik gerillaların çok sayıda eylem düzenlediğini belirtti. Eylemlerde 10 asker öldürülürken, bir skorsky tipi helikopter de hedeflendi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) işgalci TC ordusunun 16 Haziran günü Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesine yönelik başlattığı operasyonu ve operasyona yönelik gerillalar tarafından eylemler düzenlendiğini belirtti.

HPG BİM işgal operasyonu yürüten askerlere yönelik düzenlenen eylemlere ilişkin şunları kaydetti: “4 Temmuz günü saat 09.20’de güçlerimiz Şehit Munzur tepesindeki düşman birliklerini hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepeyi 2 koldan ateş altına alan güçlerimiz, yakın mesafeden etkili vuruşlar yapmış ve birçok düşman mevziisi ile askerlerin konumlandığı çadırları imha etmiştir. Eylemde tespit edilebilen 9 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda düşman askeri de yaralanmıştır.

Saat 09.40 sularında ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmak için tepeye indirme yapmaya çalışan skorsky tipi helikopterler de güçlerimizin hedefi olmuştur. Ateş altına tutulan skorsky helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda bırakılmıştır.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu Ciloyê Piçuk, Karker ve Şehit Munzur mıntıkalarını savaş uçakları, obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

Aynı gün saat 11.10’da güçlerimiz Qela Bêdewê'de konumlanan düşman askerlerine yönelik de bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”