Şengal Demokratik Özerk Meclisi: Efrîn'e sahip çıkalım

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırıları kınarken, direnişe sahip çıkma çağrısında bulundu.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, yazılı açıklama yaparak, işgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik saldırılarını ve Şehba'da yaşanan katliamı kınadı, Efrîn halkı ile dayanışma içinde olacağını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son zamanlarda yeniden görülmektedir ki, Türk devleti ve işbirlikçileri gene iflasta. Bundan dolayı da kirli savaş planları ile insanlık dışı yönelimlerini başlatmışlardır. Türk devleti ve işbirlikçileri bütün güçleri ile DAİŞ çetelerine yardım etmektedirler. DAİŞ çeteleri Musul ve Reqqa'da aldıkları yenilgiden sonra yok olma ile karşı karşıya kalınca, işbirlikçi devletler ve Türkiye DAİŞ’i ayakta tutabilmek için her türlü yola başvurmaktadırlar. Bütün bunlardan dolayı Türk devleti Efrîn'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırmakta ve Şehba bölgesinde katliamlar geliştirme peşindedir.

Bizler de Şengal Demokratik Özerk Meclisi olarak, bu yapılan saldırıları Êzidî halkına yapılmış sayıyoruz. Büyük Cenk'te savaşan bütün güçleri selamlıyoruz ve kutluyoruz. Efrîn'e yönelik yapılan bu saldırıları da kınıyoruz. Efrîn'e yönelik yapılan bu saldırıları bütün insanlığa yapılmış saldırılar olarak değerlendiriyoruz.

Buradan bütün insan hakları kurum ve örgütlerine çağrıda bulunuyoruz ve böylesi vahşi bir saldırı karşısında sessiz kalmamalarını istiyoruz. Özelikle Êzidî kadınlarına da çağrıda bulunuyor ve bulundukları her yerde Efrîn'de yaşanan direnişe sahip çıkmalarını istiyoruz.”