Şırnak ve Antalya'da siyasi soykırım

Şırnak ve Antalya'da 23 kişi gözaltına alındı.

AKP/Saray rejimi, siyasi soykırım uygulamaları kapsamında gözaltılara devam ediyor.

ŞIRNAK

Şırnak'ın İdil ve Beytüşşebap ilçelerinde Türk asker ve polisleri birçok eve sabah saatlerinde baskın düzenledi. Beytüşşebap’ta yapılan baskınlarda, Ilıcak (Germav) Köy Nuhtarı Fahri Abi, Muğdat Ataman, Ali Abi, Remzi Aykut, Ersin Durmuş, Hecer Adıyaman, Cemal Adıyaman, İdris Adıyaman ile ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. "Örgüte yardım etmek” ve “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alındıkları savunulan 9 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve köy karakollarına götürüldü. 

İdil ilçesinde ise düzenlenen ev basınlarında isimleri öğrenilemeyen 9 kişi gözaltına alındı. 9 kişi İdil Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Öte yandan Cizre'de dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Elif, Adem ve Hülya Yağarcık ise, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

ANTALYA

Antalya'da 6 Haziran'da yapılan operasyon kapsamında 4 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün yapılan ev baskınlarıyla aynı operasyon çerçevesinde 5 kişi daha gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulanların gözaltı süreleri de 7 gün uzatıldı. 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Cevdet Çağlar, Hacı Tekmenuray, Osman Keserci, Cumali Faik, İbrahim Habeş, İskender Dalgıç, Naif Yaşa, Gülnaz Çiçek ve soyadı öğrenilmeyen Neçirvan isimli bir kişi.