ABD, Peşmergeye Musul operasyonu için 415 milyon dolar verecek

Güney Kürdistan hükümeti Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani Güney Kürdistan’ın Başkenti Hewler’de basına yaptığı açıklamada, ABD’nin Peşmergenin Musul Operasyonuna katılması karşılığında 415 Milyon Dolar vereceğini açıkladı.

Talabani; “bu yardımın Merkezi hükümet üzerinden yada doğrudan gelmesinin bir önemi yok. Önemli olan nasıl kullanılacağıdır” dedi.

Kürdistan Bölge Hükümeti Başkan yardımcısı Qubad Talabani, hükümet heyetinin Amerika ziyareti ile ilgili Hewler’de basın kuruluşlarına açıklama yaptı. Talabani, geçen Pazar günü ABD Savunma Bakanı Ashton Carter‘ın Bağdat ziyaretinde de dile getirdiği ‘yardım’ açıklamasını doğruladı.

Talabani, bu yardımların hangi yolla Peşmerge güçlerine ulaştırılacağı hakkında ABD Dışişleri Bakanının Merkezi Hükümeti işaret etmesinin çok önemli olmadığını dile getirerek; “ABD Savunma Bakanının Peşmergeye 415 milyon dolar yardım yapacağını açıklamasından önce Musul Operasyonuna katılacağımızı dile getirmiştik. Bu yardımın Merkezi hükümet üzerinden yada doğrudan gelmesinin bir önemi yok. Önemli olan nasıl kullanılacağıdır” dedi.