GÖRÜNTÜLÜ

Adıgey'deki Kürdistanlılar: Kanımızla da olsa koruruz!

Adıgey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürdistanlılar, HDP'ye yönelik siyasi soykırımı protesto etti. Rusya'nın AKP faşizmine sessiz kalmamasının da istendiği eylemde, "Kürt halkı değerlerini kanıyla da korumasını bilir" mesajı verilir.

Rusya Federasyonu'na bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürdistanlılar, HDP'ye yönelik siyasi soykırımı protesto etti.

Kürt Kültür Otonomisi binası önünde toplanan Kürdistanlılara hitap eden Otonomi Başkanı Feyzo Hüseyin, “Dünyanın dört bir yanında yaşayan Kürdistanlılar, bugün değerlerine sahip çıkmak için ayaktadır. Bizler de Adıgey’de yaşayan Kürdistanlılar olarak, halkımızın yanındayız ve AKP faşizminin Kürt halkına dayattığı bu kirli politikaları şiddetle kınıyoruz" dedi.

RUSYA'YA: SESSİZ KALMA!

Hüseyin, şöyle konuştu: "Milletvekilleri ve belediye başkanlarını tutuklamakla, Kürt kurumların kapısına kilit vurmakla Kürtleri yok edemezsiniz. Kürt halkı bu değerleri kanıyla elde etti, kanıyla da korumasını bilir. Kürt halkı artık bilinçlenmiş ve ne uğruna mücadele edeceğini bilecek düzeye gelmiştir. Buradan Rus yetkililere de seslenmek istiyorum; AKP faşizmi ve diktatör Erdoğan’ın Kürtlere dayattığı bu kirli politikalar karşısında sessiz kalmayın!" 
Kitle, konuşmaların ardından "Bijî Serok Apo" sloganı atarak dağıldı.
 

...