GÖRÜNTÜLÜ

AKP faşizmine karşı sivil cuma namazı

Kürdistanlılar, AKP faşizmine karşı Almanya'nın başkenti Berlin, Essen ve Hamburg'ta sivil cuma namazı kılındı. Namazların ardından, İslam dininin zalime karşı ezilenlerin yanında olmayı emrettiği vurgulandı.

Almanya nın başkenti Berlin'de, Kürdistan İslam Toplumu'nun (Civaka Îslamiya Kurdistan- CÎK) organizesiyle sivil cuma namazı kılındı. Tiergarten Str'de bulunan Türk Büyükelçiliği önünde kılınan namaza, başkentteki Kürt camileri Neukolln Mezopotamya ve Weddîng Îbrahîm Xelîl camilerinden katılım sağlandı.
Şiddetli yağmur altında Melle Davud Özsemeh'in kıldırdığı namazın ardından dünyada kimlikleri, dilleri, inançları inkar edilen ve zulüm altında yaşayan tüm halklar için topluca dua edildi.

'DİNİMİZ, ZALİME KARŞI OLMAYI EMREDER'

Özsemeh, şu açıklamayı yaptı:

"İslam dinini kullanarak, bu kisve altında her türlü zulmü ve sahtekarlığı yapan, ırkçı, faşist bir AKP iktidarı ve Erdoğan diktatörlüğü ile karşı karşıyayız. Oysa bunu yapanların İslam diniyle bir ilgileri olamaz. 
AKP ve Erdoğan'ın uyguladığı politika, dini istismar eden, dine büyük zarar veren iki yüzlü, münafıkça bir politikadır. 
Kürt halkının kendi öz iradesiyle seçtiği belediyelere ve temsilcilerine yönelmek demokrasi ve insan hakları düşmanlığıdır. Kendine 'Müslümanım' ve hatta 'ben insanım' diyen herkesin, Kürt halkının yanında ve AKP'nin zulmünün karşısında olması şarttır. Çünkü dinimiz zalime karşı her zaman ezilenlerin yanında olmayı emreder."

Yine Almanya'nın Essen ve Hamburg kentlerindeki Türk konsoloslukları önünde Kürdistan'daki soykırım saldırılarını protesto etmek için Civake İslamiye Kurdistan (CÎK) tarafından sivil  cuma namazları kılındı.