AKP'nin mezarlık fobisi!

AKP, Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanması için Yeni Mahalle'deki mezarlığı bahane yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne dün yapılan operasyonla, Eş Başkan Bekir Kaya, Fen İşleri Daire Başkanı  M. Yalım Eryiğit, Peyzaj Mimarı Zelal Tanlı, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cuma Köylüoğlu ve İnşaat Teknikeri Can Taylan Akdemir gözaltına alındı. Kaya ve Tanlı sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Gözaltıların hemen ardından İçişleri Bakanlığı, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı kayyum olarak atadı.

Van Valiliği geçen hafta içinde kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığını duyurmuştu. Bunun belediyeye kayyumun atanmasına ilişkin bir hazırlık olduğu da biliniyordu.

PKK'LİLER İÇİN ONARILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Beklenen oldu ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandı. Kayyum atamak için uzun süredir belediyeye operasyonlar yapan müfettiş yollayan ama kayyum atanmasına gerekçe gösterebilecek herhangi bir suç bulamayan savcı ve emniyet, sonunda gerekçeyi buldu. İddiaya göre, Van Büyükşehir Belediyesi Yeni Mahalle'de bir PKK mezarlığı yaptı. Kentte bulunan tüm mezarlıkları onaran belediyenin uzun yıllardır Yeni Mahalle'de bulunan mezarlığı  PKK'liler için onardığı iddia edildi.
Bu nedenle mezarlıkla ilgili çalışma yürüten tüm birim amirleri de operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Kaya ve birim amirlerine emniyet ve savcılıkta sadece mezarlığın neden yapıldığı soruldu. İfadelere giren avukatlar, suçlamaların sadece mezarlıklarla ilgili olduğunu aktardı.