Akyüz ve Güneş Duisburg'ta anıldı

Cezaevinde yaşamını yitiren Aram Akyüz ile Şedadê'de yaşamını yitiren Serhat Güneş Duisburg'ta anıldı.

Kırıkkale Cezaevinde 31 Mart 2014'te yaşamını yitiren Aram Akyüz (Xeyri) ve Şedadê'de 15 Mart 2016'da yaşamını yitiren YPG savaşçısı Serhat Güneş (Bager eruh), Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezinde Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) tarafından gerçekleştirilen anmaya, yüzü aşkın Kürdistanlı katıldı.

Anma, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Musur Aslan, etkinlikteki konuşmasında, Kahramanlık Haftası vesilesiyle özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri anarak, "Çizgilerine bağlı kalacağız" dedi.
KOMAW adına konuşan Helîn Amed ise "Bakur ve Rojava'da büyük bir halk direnişi gerçekleşiyor, şüphesiz ağır bedeller, şehitler veriyoruz. Bilindiği gibi Kahramanlık Haftası'ndayız, Mazlumlar, Egîdler, Semalar halkının özgürlüğü için kendilerini feda ettiler" diye belirtti.

AMCA GÜNEŞ: HEM DAİŞ HEM DE ERDOĞAN İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Serhat Güneş'in amcası Şükrü Güneş de etkinlikte söz aldı. Güneş, şöyle konuştu: "Bugün Rojava'da sadece DAİŞ ile savaşmıyoruz; onların destekçisi Erdoğan'la da mücadele ediyoruz. Bütün dünya bunları görüyor... Erdoğan DAİŞ'in yöneticisi gibi! 'Belçika'da bomba patlayacak' dedi, patladı. Şimdi 'Rusya'da patlayacak' diyor, orada da olabilir çünkü DAİŞ'i yönlendiren kendisi. Bu barbar vahşi gericilerin hakkından gelen biz Kürt halkıyız. Şehitlerimizin bizden istediği, onların çizgisinden devam etmemiz. Biz de onların bağlılıklarına bağlı kalacağız."

AĞABEY AKYÜZ: MÜCADELENİN YÜKSELDİĞİNİ GÖRMELERİNİ İSTERDİM

Aram Akyüz'ün ağabeyi Welat Akyüz de şunları belirtti: "Keşke ölüm iki defa olsaydı; şehit olan arkadaşlar kalkıp arkalarına bakıp, bu mücadelenin nereden nereye geldiğini görebilseydi. Xeyri de yoldaşları gibi davasına bağlıydı. Şehit arkadaşlarına nasıl layık olacağını düşünürdü. Xeyri tüm onurlu Kürt halkının şehididir."

Anma 'Şehîd namirin' ve 'Bijî Serok Apo' sloganlarıyla son buldu.
 

...