Altunışık kadınların omzunda son yolculuğunda

Şırnak'ta öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren KJA Üyesi Altunışık'ı kadınların öncülüğünde binler uğurladı. Törende konuşan Anne Altunışık, "Kızımın izinde olacağım" mesajını verdi. KJA Dönem Sözcüsü Akat Ata ise birlik çağrısında bulundu.

Şırnak'ta katledilen KJA Üyesi Şehriban Altunışık'ın cenazesi ailesi tarafından alınarak memleketi Batman'a getirildi. Kent girişinde zılgıt ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla karşılanan cenaze, yüzlerce aracın katıldığı konvoy eşliğinde Asri Mezarlığına getirildi. Törene, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata, HDP milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Besime Konca, Dilek Öcalan, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra KJA bileşenleri ile binlerce kişi katıldı. Törende sık sık “Şehîd namirin”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana Şirnexe” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı. 

ANNE ALTUNIŞIK: KIZIMIN İZİNDEYİM

Anne Türkan Altunışık, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, “Şehriban sadece benim değil, Kürdistan’ın kızıdır, Kürdistan’ın şehididir. Her zaman kızımın izinde olacağım ve davasına sahip çıkacağım. Şehriban’ın, şehitlerin ve gerillaların izinden çıkmayacağım. Kürtlerin, Kürdistan’ın ve Apo’nun başı sağ olsun” dedi. 

AKAT ATA: KADINALR MÜCADELENİN NEFERİ OLACAK

KJA Dönem Sözcüsü Akat Ata ise, öz yönetim ilanının siyasi bir talep olduğunu ve Altunışık'ın buna inanarak mücadele ettiğini söyledi.
“Öz yönetim devlete artı demokrasinin yöntemidir” diyen Akat Ata, devleti demokrasiye duyarlı hale getirmenin temel projesinin öz yönetim olduğunu vurguladı. 
Akat Ata, binlerce Kürt kadınının bu mücadelenin neferi olacağını dile getirerek, şunları söyledi“Ama biz ilk gün dedik; Kürt kadınları ilk gün dediler, Taybet Ana'yı o sokakta yatarken gördüklerinde, Varto’da Ekin Wan’ın çıplak bedenini gördüklerinde, Nusaybin’de Selamet’in karnında çocuğuyla merdivenlerde yatarken gördüklerinde, anamız Şehriban’ı 50 tane gençle Şırnak’ta adli tıp morgunda gördüğünde hissettikleri neyse her Kürt kadınının hissettiği aynıdır.” 

'ÖLÜME TİLİLİ ÇEKEN KADINLARIZ!'

Biz gözaltılara değil, tutuklamalara değil ölüme tilili çeken bir halkız, ölüme tilili çeken kadınlarız. Bize karşı mücadele eden güçler biliyor. Şimdi o güçlerin hepsi birleştiler, o güçlerin hepsi bir aradalar. Parlamento içinde nasıl hemen bir araya geliyorlarsa, parlamento dışındaki güçler de Kürtleri Kürtlerin özgürlüğü, Kürtlerin eşitlik iddiası söz konusu olduğunda bir araya geliyorlar. Bize düşen de bir olmaktır, bütün olmaktır."
Şehriban Altunışık'ın cenazesi konuşmaların ardından kadınlar tarafından omuzlandı.