Amed’de askeri sevkiyat

Amed’in Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerine bağlı köylere askeri sevkiyat devam ediyor. Bölgede her 5 kilometrede bir arama noktası kuruldu.

Amed’in Silvan, Hani, Hazro ve Kulp ilçelerine bağlı 25 köyde ilan edilen yasak ile birlikte bölgeye binlerce asker ve özel harekat timlerinin sevkiyatı devam ediyor. Bölgeye sevk edilen özel harekat timleri Amed'den ilçelere gelen yolların arasında onlarca arama noktası kurdu. Akşam saatlerinden bu yana Hazro ve Silvan Kulp’a Pasur'a giden tüm yollarda araçlar durdurularak didik didik aranıyor. 

Bu bölgelerde 2 gündür süren operasyonda özel hareket timleri ve korucalar özelikle Hazro'da bulunan İlçe Jandarma Komutanlığına sığınak yapıyor. Dozer ve kamyonlar eşliğinde yapılan askeri yığınaklar da yoğun erzak depolanması yasağın uzun süreli olacağına yorumlanıyor.

Bölgeye sevk edilen binlerce asker ve özel harekat timlerinin Hazro'daki okullara yerleştirildiği öğrenilirken sabah saatlerinde yoğun insansız hava araçları ve helikopter hareketliliği yaşandı. Yasağın sürdüğü bölgelerde tamamen iletişim ise tamamen kesilmiş durumda.