Amed’de fuhuş ve uyuşturucu merkezlerine gençlik baskını

Amed’in bir çok yerinde Devrimci Gençlik İnisiyatifi ve Devrimci Genç Kadın İnisiyatifi üyelerinin, uyuşturucu ve fuhuş yerlerine baskın düzenlediği açıklandı.

Yazılı bir açıklama yapan inisiyatif, Amed’in Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçesinde 19-21 Mayıs tarihleri arasında toplam 17 yere baskın düzenlediğini açıkladı. Uyuşturucu satıp fuhuş yaptırılan yerlere molotof kokteyli ve ses bombalı eylem düzenlediklerini de bildiren inisiyatif ‘’AKP, Kürdistan’da özel savaş ile gençliği uyuşturuyor ve fuhuş bataklığına çekerek kimliksizleştirmeye çalışıyor. Bizde inisiyatif olarak devletin bu kirli oyunlarına alet olan herkesi uyarmak amacıyla bu eylemleri gerçekleştiriyoruz. Bir dahaki tavrımız daha keskin ve radikal olacaktır’’ vurgusunu yaptı. 

GENÇLERE ÇAĞRI

Kürdistan’da yaşayan gençlere seslenen Devrimci Gençlik ve Genç Kadın İnisiyatifleri, şunları belirtti ‘’Artık tüm dünya Kürdistan gençliğinin öz gücünü biliyor. Bugün ülkemizde düşman korkularından arabalarından evlerinden karakollarından çıkamaz duruma gelmiştir. Bu korkuyu onlarda yaratan tek güç Kürt gençliğinin direniş gücüdür. Çok yakında, düşmanın ülkemizde bırakın kurumlarını gölgesi dahi kalmayacak. Tarih hep direnenleri yazdı. Cizre’de, Sur’da, Silopi’de direnen yiğit Kürt evlatlarının intikam gücü yine bu halkın çocukları olan Kürt gençliği ve genç kadınıdır. Kürdistan’ı düşmanın kirli düzeninden arındırmak ve özgürlüğe kavuşturmak için tüm Kürt gençliğine sesleniyoruz. Gelin birlikte örgütlenelim, düşmanı ülkemizden def edelim ve yoldaşlarımızın intikamını hep birlikte alalım.’’