Amed’de şiddetli çatışma ve bombardıman

Amed’in Lice ilçesi kırsalında savaş uçağı ve obüs bombardımanının ardından Sîsê bölgesinde şiddetli çatışma çıktı. Bölgeden patlama sesleri ve dumanlar yükseliyor.

Amed’in Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerinde Diyarbakır Valiliği tarafından 39 köyde ilan edilen "sokağa çıkma yasağı"nın ardından başlatılan saldırılar sürüyor.

Bölgenin birçok noktası top atışları ve savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombalamayla eş zamanlı olarak HPG gerillalarına ait mezarlığın bulunduğu Sisê alanında şiddetli çatışma yaşanıyor. Yaklaşık 40 dakikadır silah seslerinin dinmediği bölgeden zaman zaman patlamalar yaşanıyor. Bölgenin kimi noktalarından dumanlar da yükseliyor.

SİVİLLERDEN HABER ALINAMIYOR

Çatışmaların yaşandığı Derxus ve Sisê köylerindeki sivillerden ise haber alınamıyor. 

Öte yandan dün gece yapılan hava saldırısının ardından bu sabah 04.00-06.00 saatleri arasında birçok alan savaş uçakları tarafından bombalandı. Dün akşam saatlerinde bombalanan Dolunay Zengê, Licok (Çavundur), Sisê (Yolçatı) alanlarında şans eseri can kaybı olmadığı bildirildi. Sabah saatlerinde ilçe merkezine gelen köylüler ise askerler tarafından durdurularak, geri çevrildi.