Amed'deki dernekler: Halkı yalnız bırakmayacağız

AKP'nin faaliyetini durdurduğu Amed'deki dernekler, direnerek çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, "Yeni örgütlü kurumları halkımızla birlikte gerekirse yeniden oluşturacağız" dedi.

AKP/Saray'ın talimatıyla kapatılan, Amed'deki dernekler ortak yazılı açıklama yaptı.
AKP'nin faşizan uygulamalarıyla ülkeyi yaşanamaz hale getirdiğine vurgu yapılan açıklamada, "Kendisine muhalif gördüğü her oluşuma, örgütlenmeye baskının ötesinde yok etme amacıyla yaklaşmakta ve nihai amacı olan tek adam rejimini tesis etmeye çalışmaktadır" denildi.
Kapısına mühür vurulan derneklerin yüz binlerce insanı temsil ettiğine, toplumda ciddi karşılıkları olduğuna değinilen açıklamada, AKP'nin toplumun örgütlü yapısını dağıtmak istediği belirtildi.
Açıklamada, kapatılan derneklerin, devletin yapması gereken pek çok hizmeti topluma sunduğu; kadını devlete ve erkeğe karşı koruduğu/örgütlediği, evleri yıkılanları ayağa kaldırdığı, yok edilmek istenen dili ve kültürü yaşatmaya çalıştığı belirtildi.

'HALKI SİZİN İNSAFINIZA TERK ETMEYECEĞİZ!'

Ortak açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Bu kurumları kapatarak halkı soluk alamaz duruma getirmeyi amaçlıyorsunuz. Bu kurumları kapatarak halkın zulme ve baskılara boyun eğmesini amaçlıyorsunuz. En nihayetinde siyaseten ve meşru yollardan teslim alamadığınız bu halkı teslim almak, diz çöktürmek istiyorsunuz.
Bize başka yol bırakmadınız; zulme karşı direnme hakkımızı kullanacak ve direneceğiz!
Bu mazlum ve mücadelesinde haklı halkı sizin insafınıza terk etmeyeceğiz. 
Her şeye yeniden başlar gibi bu kurumlarımızın çalışma alanlarına dair yeni örgütlü kurumları halkımızla birlikte gerekirse yeniden oluşturacağız.
Sonuç olarak; büyük bir özveri ve emekle oluşturulan bu kurumlarımızın kapatılmasını şiddetle protesto ediyor ve herkesin değerlerine, kurumlarına sahip çıkacağına inanıyoruz."

İMZACILAR

Açıklamada imzası bulunan dernek ve kurumlar şunlar:

MEYA-DER

TUAD-DER

TUAD-FED

GÖÇ-DER

KURDİ-DER

DİYAY-DER

ROJAVA DERNEĞİ

SARMAŞIK

CEREN KADIN

SELIS

KJA

MHD

KHD

DİCLE FIRAT

ÖGC