Asker-polis ev yaktı: Bir kadın yanarak can verdi!

Erciş’te asker ve polisler bir evi içinde PKK'li olduğunu iddia ederek ateşe verdi. Nurettin Ataman, evin içinde bulunan Hediye Ataman'ın yanarak can verdiğini açıkladı.

Van’ın Erciş ilçesindeki Çelibibağı Mahallesi’nde gece saatlerinde Ahmet Ataman’ın evine Türk asker ve polisleri baskın düzenledi. Ataman Ailesi, evin ateşe verildiğini açıkladı. İçeride kardeşi Ahmet Ataman ve kardeşinin eşi Hediye Ataman’ın bulunduğunu aktaran Nurettin Ataman, sabah saatlerinde kepçelerle yıkılan evden Hediye Ataman’ın yanmış cenazesinin çıkarıldığını söyledi. 

ENGELLEMEK İSTEYENLER GÖZALTINA ALINDI
Edinilen bilgilere göre, gece saat 03.00 sularında mahalleye giren asker ve polis evin etrafını sararak “Evde PKK’liler var” iddiasıyla ateş açmaya başladı. Bir süre sonra yanan eve kimseyi yaklaştırmayan devlet güçleri, olay bölgesine gelerek müdahale etmeye çalışan Ahmet Ataman’ın akrabaları Halit Ataman, Ömer Ataman, Suphi Ataman ve Kamuran Yiğit’i darp ederek gözaltına aldı.

'KARDEŞİMİN AKIBETİNİ ÖĞRENEMEDİK'

Yakıldıktan sonra sabah saatlerinde getirilen kepçeler ile yıkılan evden Hediye Ataman’ın cenazesi çıkarıldı. Nurettin Ataman, kardeşinin akıbetini ise öğrenemediklerini, asker ve polisin gece saatlerinden bu yana kimseyi eve yaklaştırmadığını ve kendilerini de darp ederek bir eve kapattığını anlattı.