'Askerler evde çıkmasını engelleyip diri diri yaktılar!'

Van’ın Erciş ilçesinde Hediye Ataman’ın polis-asker tarafından yakılarak katledilmesinin ardından çekilen fotoğraflar, vahşeti gözler önüne serdi. Ataman Ailesi, "Bu olayı askerler gelip yaptı ve kılıfına uydurdu. Diri diri yaktılar" dedi.

Van’ın Erciş ilçesindeki Çelibibağı Mahallesi’nde dün gece saatlerinde Ahmet Ataman’ın evine asker ve polisler tarafından baskın düzenlendi. Hediye Ataman’ın, içeride PKK’lilerin olduğu iddia edilerek ateşe verilen evden çıkmasına izin verilmeyerek öldürüldüğü belirtildi.

Olay yerinde çekilen fotoğraflardan Ataman’ın katledildiği anlaşılıyor. Ataman’ın üstünden çıkarılan elbiseler vahşeti net bir biçimde ortaya koyuyor. Yangını söndürmeye giden köylülerin askerler tarafından darp edildiği ise bu kişilerin kıyafetlerindeki kanlardan anlaşılıyor. 

AV. KULA: ÜSTÜNÜ ÖRTEMEYECEKLER

Olay yerinde incelemelerde bulunan  Avukat Sedat Kula, olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Olayla ilgili ayrıntıları kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Kula, konuya ilişkin kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

ATAMAN AİLESİ: ASKER YAPIP KILIFINA UYDURDU!

Akraba Fatma Ataman ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kurşun seslerine uyandık. Birkaç el silah sesi geldikten sonra ev ateşe verildi. Kurşun sesi öncesi hiçbir şey yoktu. Bu olayı askerler gelip yaptı ve kılıfına uydurdu. Bu evde evin sahibi olan kadın öldürüldü. Kadının evden çıkmasına izin verilmediği için diri diri yanmış. Hediye'nin eşi olan Ahmet Ataman’ın nerede olduğunu bilmiyoruz. Sonrasında evi yakıp akrabalarımızı işkence ile gözaltına aldılar. Gözaltına alınanları parçalayarak yüzlerini paramparça ettiler. Bizlere sebebini söylemediler. Sebepsiz yere de alıp götürdüler."