Atabay, Van’da son yolculuğuna uğurlandı

Van’da 10 Haziran günü Saray çeteleriyle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 3 kişiden biri olan Vekil Atabay, köyünde toprağa verildi.

Van’da 10 Haziran günü Saray çeteleriyle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 3 kişiden biri olan Vekil Atabay, köyünde toprağa verildi. 

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Sürmeli Sokak'ta, 10 Haziran günü Saray çeteleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 3 kişiden biri olan Vekil Atabay'ın Yüzüncü Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ailesi tarafından teşhis edilen cenazesi, Çaldıran ilçesine bağlı Kêl (Boğulukaynak) Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri, Çaldıran Belediye Eş Başkanları, MEYADER yöneticileri ve kitle katıldı. 

Mahallenin girişinde sloganlarla karşılanan Atabay'ın cenazesi, helallik alınmak üzere önce aile evine götürüldü. Buradaki törenin ardından Atabay'ın tabutu, yeniden omuzlara alınarak defnedileceği mahalle mezarlığına getirildi. 
Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Atabay'ın naaşı dualar eşliğinde toprağa verildi. 

Mezarlıktaki törenin ardından kurulan taziye evine geçen kitle, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Burada kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın binlerce insanın canını yakan savaştan beslendiklerini söyledi. Kürtlerin tarihleri boyunca hiçbir zulme boyun eğmediklerini söyleyen Botan, saldırılara karşı birlikte mücadele vurgusu yaptı. Botan, konuşmasının sonunda aileye baş sağlığı dileklerini iletti. 

Aile adına konuşan Atabay amcası Fethi Atabay ise, "Bu mübarek günde Allah hepinizden razı olsun. Vekil tüm Kürdistan'ın şehidi, tüm onurlu Kürt halkının başı sağ olsun" dedi.

Taziye üç gün boyunca açık kalacak.

...