Atar, Akpolat ve Gülen sonsuzluğa uğurlandı

YPS'li Ercan Atar ve Serhat Akpolat ile HPG'li Agit Gülen, sonsuzluğa uğurlandı.

Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesindeki öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren ve Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda cenazesi ailesi tarafından teşhis edilen YPS'li Ercan Atar, son yolculuğuna uğurlandı. 
Cenaze, kent merkezi girişinde bulunan Depin arama ve kontrol noktasında onlarca araçlık konvoy ile karşılanarak, abluka altına alınan Serê Solan Mezarlığı'na getirildi. Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYADER), HDP, DBP ve Barış Anneleri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tarafından karşılanan Atar'ın cenazesi, "Bijî berxwedana YPS", "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde mezarlığa getirildi. Dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından Atar ağıtlarla defnedildi. 
Cenaze töreninde konuşan DBP İlçe Eşbaşkanı Gökhan Ceyhan, Sûr, Gever ve Cizre direnişlerinin yanında olduklarını belirterek, "Bizler topraklarımıza sahip çıkıp, mücadelemize devam edeceğiz. Kürdistan'ın başı sağ olsun. Bir ve birlik olma zamanıdır" dedi. 
Atar için kurulan taziye, Bağlar Mahallesi Sanayialtı mevkinde kabul edilecek. 

MUŞ

Gever'deki öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren YPS'li Serhat Akpolat'un (Devran Serhat Çiya) cenazesi ise Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından Muş'un Kawar köyüne getirildi. Köy girişinde aralarında DBP ve HDP Mûş yöneticilerinin de bulunduğu halk tarafından zılgıtlar eşliğinde karşılanan Akpolat'ın cenazesi, "Şehîd namirin", "Bijî serok Apo" sloganları eşliğinde köy mezarlığına getirildi. Akpolat, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından zılgıtlarla toprağa verildi. 
Akpolat için Kawar'da taziye kuruldu. 

BİTLİS

Dersim'in Pülümür ilçesinde geçtiğimiz hafta çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Agit Gülen'in (Rubar) cenazesi teşhis için götürüldüğü Erzurum Adlı Tıp Kurumu'ndan ailesi tarafından alındı. Norşên (Güroymak) çıkışında dini vecibeleri yerine getirilen cenaze, daha sonra onlarca araçlık konvoyla Tatvan'a getirildi. Bitlis-Tatvan yolu üzerinde bulunan Rahva mevkinde konvoyun önüne kesen polisler, halkı GBT kontrolünden geçirerek, arama yaptı. 
Cenaze, Tatvan Karşıyaka Mezarlığı'na "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde getirildi. 
Törende konuşan Gülen'in dayısı Baki Aydın, cenazeye katılanlara teşekkür ederek, "Kürt halkının başı sağ olsun. Şehitlerimizin yaratmış olduğu yolda yürüyeceğiz" dedi. 
Gülen için Karşıyaka Mezarlığı yanında taziye kuruldu.