Baba Bilen: Kürt halkı başeğmeyecektir

YPS savaşçısı Welat Bilen’in cenazesi, Qoser’de son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan baba Mehmet Tahir Bilen, “Kürt halkını bu şekilde yok etmek isteyenler bilsinler ki Kürt halkı nasıl daha önce başını eğmediyse şimdi de eğmeyecektir” dedi.

Amed'in Sur ilçesinden Elazığ Adli Tıp Kurumu'na götürülen ve haftalardır burada tutulduktan sonra aileleri tarafından teşhis edilen 3 cenazeden YPS’li Welat Bilen’in (Agır Amed) cenazesi, Mardin’in  Kızıltepe ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Aralarında DBP, HDP ve MEYADER yöneticilerinin olduğu onlarca araç eşliğinde Kızıltepe’ye getirilen Bilen’in cenazesi, burada yapılan dini vecibelerin ardından Qoser Mezopotamya Mahalle Mezarlığı’na defnedildi.

Törende konuşan YPS savaşçısı Bilen’in babası Mehmet Tahir Bilen, “Kürt halkına yönelik yapılan bu saldırıları hiçbir vicdan sahibi kabul etmediği gibi oğlumda kabul etmedi. Onu bu uğurda kaybettiğim için çok gururluyum. Kürt halkını bu şekilde yok etmek isteyenler bilsinler ki Kürt halkı nasıl daha önce başını eğmediyse şimdi de eğmeyecektir” dedi.

Baba Bilen’in konuşmasının ardından kitle, ilçede Bilen için taziyenin kurulduğu Koçhisar Mahallesi’nde bulunan Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi’ne geçti.