Barıştıran'ın cenazesini kadınlar omuzladı

Dersim’de yaşamını yitiren YJA Star gerillası Revan Zana Barıştıran (Omedya Rohat), Van’da düzenlenen kitlesel cenaze töreni ile toprağa verildi.

Dersim’de  geçen hafta yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YJA Star gerillası Revan Zana Barıştıran’ın (Omedya Rohat) cenazesi Akköprü morgundan alındıktan sonra Yeni Mahalle Şehitliği'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine DBP Van İl Eş Başkanı Sevinç Şeker, HDP Van il yöneticileri, HDP Van milletvekilleri Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan,  Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, HDP-DBP ilçe örgütleri, STÖ temsilcileri, özgür basın çalışanları, Barış Anneleri İnisiyatifi, KJA aktivistleri ve halk katıldı. Barıştıran’ın cenazesini mezarlığa kadar kadınlar omuzladı.

Saygı duruşu ve okunan duaların ardından başlayan törende konuşan HDP Van Milletvekili Ertan, Kürt halkının ağır bedeller ödeyerek özgürlüğe doğru yürüdüğünü söyledi. Baskı politikalarıyla sonuç almaya çalışanların yanılacağını kaydeden Özgökçe, “Halkımız bunu defalarca kanıtlamıştır” dedi.

BABA BARIŞTIRAN: ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRECEK

Baba Fadıl Barıştıran ise onurlu Kürt halkının mücadeleyi yükselteceğini ifade ederek, "Halkımız bugün şehidine bir kez daha sahip çıkmıştır. Ben halkıma çok şey borçluyum. Kürt halkının başı sağ olsun, özgürlük yürüyüşümüz sürecek" diye konuştu.
 

...