Batman'da gözaltındaki çocuklara işkence!

Batman'da HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklamasını protesto eden halka yönelik gerçekleştirilen polis saldırısı ardından gözaltına alınan B.A. ve C.A. adlı çocukların işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

Batman'da 5 Kasım’da Koçerler Mahallesi'nde (Bağlar) aralarında HDP Eş Genel Başkanlarının da bulunduğu vekillerin tutuklanmasına, halk sokaklara çıkarak tepki gösterdi. Mahalleye giren polis, halka gerçek mermilerle saldırdı. Bu esnada mahallede bulunan bir internet kafenin önünde duran B.A. (16) ve C. A. (16) adlı iki çocuk, polis saldırısında korunmak için koşmaya başladı. Bu esnada polis tarafından darp edilen gözaltına alınan çocuklar, Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çocuklar daha sonra oradan da Batman Çocuk Şubesi’ne ve Merkez Karakol'a götürüldü. Karakolda, 1 gece gözaltında tutulan ve aileleriyle görüştürülmeyen çocuklara işkence yapıldığı ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemleri ardından savcılığa sevk edilen çocuklar, tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bırakılan çocukların vücudunda darp izlerine rastlanıldı.

Oğlunun gerekçesiz bir şekilde gözaltına alındığını ve gözaltında işkenceye maruz kaldığını belirten Ğezal A. (54), “Oğlum ve arkadaşı internet kafedeydi. Mahallede çıkan olaylardan dolayı polis insanlara saldırıp, biber gazı sıktı. Oğlum ve kuzeni polislerin saldırısından korunmak için koşmaya başladılar. Polisler de peşlerine düşüp onları darp ederek zorla emniyete götürdü. Oğlumun darp edilerek gözaltına alındığını mahalledekilerden öğrendik. Oğlumun ayak, bel ve omzundan da darp izleri var. Ayağından yaralandığı içinde sekerek yürüyor. Onların hiçbir suçu yok” dedi. 

Ayrıca B. A.'nın okul arkadaşları da karakolda gördüğü işkenceden dolayı arkadaşlarının sekerek yürüdüğünü kaydetti.