Batman HDP İl Eşbaşkanları: Bir İzmirli Batman’ı yönetemez!

Batman HDP İl Eş Başkanları Fatma Kapalıgöz ve İkram İrgi, partilerinin eşbaşkanları ve milletvekillerin tutuklanmasıyla Batman’da baskının iyice arttığına dikkat çekerek, yaşananları halka kapı kapı dolaşarak anlattıklarını belirttiler.

Eşbaşkanlar, dışarıdan birinin kenti idare edemeyeceğini ifade ederek, İzmirli birinin Batman’ı yönetemeyeceğini vurguladılar.

Batman HDP İl Eşbaşkanları İkram İrgi ve Fatma Kapalıgöz, kentteki siyasal gelişmeleri ve partilerinin çalışmalarını ANF’ye değerlendirdiler.

Batman HDP İl Eşbaşkanı Fatma Kapalıgöz, AKP’nin 7 Haziran sonrası HDP’nin yakaladığı başarının bir hazımsızlığını yaşadığını belirterek, yaşananların da bunlardan kaynaklandığını ifade ederek şunları aktardı: “Batman’a atanan kayyumla da bu hazımsızlığı gördük. Bayramdan önce atanan kayyumun ilk işi kadın politikalarına saldırmak oldu. Batman’da kadın eksenli çalışan kurumlar birer birer kapatıldı. Bu da aslında kadınlara olan bakışı ortaya koyuyordu. Kadınlar olarak bu politikaları kabul etmedik ve demokratik çerçevede mücadelemizi yürüteceğiz. Şimdi hem hakları hem de özgürlüklerin mücadelesini veren bir partiyiz. Daha önce de belediyenin kadınlara bir gün ücretsiz yaptığı toplu taşımalar bile davalık oldu. Artık yeter diyoruz. Hem kadın olarak hem de HDP olarak. Her alanda artık mücadelesini yapacağız.”

‘MAHALLELERE YAYILACAĞIZ’

HDP’li eş başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasını değerlendiren Kapalıgöz, kadınlara buralarda bile insanlık dışı bir davranışın söz konusu olduğuna dikkat çekerek, “İstanbul’da bir eylemde Hüda Kaya’ya yirmi yaşında bir polis karşısındakinin bir vekil, bir anne olduğunu görmezden gelip nasıl davrandığını gördük. Bütün kamuoyunun önünde yaşanan bu saygısızlığı kınıyoruz. Bütün topluma yayılan kin ve nefretin bir sonucudur bu. Bundan sonra kapı kapı çalışıp bu zulmü anlatacağız. Örgütlüğümüzü artık güçlendirip mahallere yayacağız” diye konuştu.

‘BİZ YİNE YÖNETECEĞİZ’

Batman HDP İl Eşbaşkanı İkram İrgi, Batman’a atanan kayyumla AKP hükümetinin ne kadar güçsüz ve çaresiz olduğunun ortaya çıktığını dile getirerek, Kürtlere saldırıyla iktidarın kendi gizli politikalarını kamufle ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “Kayyum Batman’da hiçbir zaman kabul edilmedi, edilmeyecekte. Bir direnişle bu haksızlığa karşı olduğumuzu gösterdik. Kayyum şimdilik çalışsa da o belediye halkındır. İlk seçimle belediyeleri ellerinden yine alacağız. Saray tarafından yönlendirilen politikalardır bunlar. Kayyum atandıktan sonra halkın öfkesi kat be kat arttı. Eski projeleri uyguluyorlar. Halkın iradesi gasp edildi. ‘Biz hiçbir zaman Kürt halkının iradesini hiçbir zaman kabul etmedik etmeyeceğiz’ diyorlar. Kayyumun hiçbir pratiği de olmadı. Dışarıdan yapılan bir şey yok. Kayyum onlarca korumayla geziyor. Bir İzmirli gelip Batman’ı yönetemez. Halk bunu kabul etmez. Kim olduğu belli olmayan, ulusalcı bir kişi gelmiş Batman’ı yönetecek; tabii ki de kabul edilemez.”

‘YİNE ONLARA OY YOK’

Halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alındığına vurgu yapan İrgi, HDP Eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Göreceğiz bakalım ne olacak. Bugün olmasa da yarın bu zulüm bitecek. Nereye kadar sürecek bu faşizm. Sürdürülebilir bir tarafı yok. Halk Saray’a geri adım attıracaktır. Yaklaşık on gündür ev ev çalışma yürütüyoruz. Halka gelişmeleri aktarırken, tepkilerini duymanız gerekiyor. Halk çok öfkeli, bunun altında kalacaklar. Bize, ‘evlerimizin önünü altınla da kaplasalar’ yine de onlara oy vermeyeceğiz. ‘Biz irademize sahip çıkacağız, seçim olsa yine o koltuklara kendi temsilcilerimizi göndereceğiz’ diyor halk. Çok büyük bir coşkuyla karşılanıyoruz. Direnmeye devam edeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz ve sonuna kadar da gideceğiz. Batman’ı onlara öyle bir daraltacağız ki geri adım atmak zorunda kalacaklar. Halkımız daha fazla iradesine sahip çıkmalı. Tüm halkımızı il binasına süreci tartışmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.