Batman HDP İl Örgütü: Direne direne kazanacağız!

Batman Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü öncülüğünde 6’ıncısı gerçekleştirilen “İrademe Dokunma” eylemleri çerçevesinde bu hafta HDP Eşbaşkanları ve vekillerin tutuklanması protesto edildi.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen partililere, birçok insan hakları ve sivil toplum kuruluşu ve halk da destek verdi.  “İrademe Dokunma” pankartının açıldığı eylemde, “İrademe sahip çıkıyorum, darbeye direniyorum” dövizleri taşınırken, sık sık da “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Batman HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Eş başkanlarının tutuklanmasıyla bütün bir halkın iradesine saygısızlık yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “HDP Eş başkanlarını tutuklamış olabilirsiniz ama altı milyon asil var. Her biri her yerde bir vekildir. Her alan bir miting ve basın açıklaması alanıdır. Biz bunu uygulayarak sizin üstümüzde uyguladığınız, baskıdan onurlu bir şekilde çıkacağız. Bize halkımız sahip çıkacak size ya kim sahip çıkacak?”

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Başaran’ın konuşmasından sonra basın açıklamasına geçildi. Açıklamayı katılımcılar adına okuyan Batman HDP İl Eşbaşkanı Fatma Kapalıgöz, HDP VE DBP’nin bundan sonra haklı mücadelesini halktan aldığı güç ile devam ettireceğini vurgulayarak, şunları ifade etti: “Bu kapatılan ve kayyum atanan kurumlar olmadan da bu halk ve özgürlük düşüncesi vardır ve var olmaya da devam edecektir. 6 milyon seçmeni olan HDP yılmayacak ve yıkılmayacaktır. Mutlaka kazanacağız.” 

...