Beyrut, Şam ve Girê Spî’de Kahramanlık Haftası etkinlikleri

Kahramanlık Haftası vesilesiyle düzenlenen anma etkinlikleri sürüyor. Beyrut, Şam, Girê Spî’deki etkinliklerde PKK'nin efnanevi komutanlarından Mahsum Korkmaz da anılırken, Kuzey Kürdistan'daki direniş selamlandı.

BEYRUT
Newroz Toplum ve  Kültür Vakfı Demokratik Kültür ve Sanat Komitesi tarafından, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Kahramanlık Haftası anma etkinlikleri kapsamında bir toplantı düzenlendi. TEV-DEM Üyesi  Pîroz Cûdî, toplantıdaki konuşmasında, "PKK Komutanı Mahsum Korkmaz şahsında Kahramanlık Haftası, orduya baş eğdirilen bir tarih olarak anılıyor" dedi.
Cûdî, Kuzey Kürdistan’da süren direnişi de selamladı.

ŞAM
Kahramanlık Haftası vesilesiyle Şehit Aile Kurumu ve Demokratik Toplum Hareketi(TEV-DEM) tarafından Şam’ın Zorava Mahallesi'nde bir toplantı gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ardından TEV-DEM adına Kawa Qehreman bir konuşma yaparak, Mahsum Korkmaz (Agit) şahsında yaşamını yitiren bütün özgürlük savaşçılarını andı.
Qehreman, konuşmasında ENKS’nin de içinde bulunduğu Suriye Muhalif güçlerini kınayarak, bundan böyle tarihin ve şehit ailelerinin bu çevrelerin politika ve uygulamalarını affetmeyeceğini belirtti.
Qehremen, Zorava’da yaşayan Kürtlerin sonuna kadar Bakurê Kürdistan direnişinin yanında olduklarını ve bu direnişi kutladıklarını belirtti.

GIRÊ SPÎ
Girê Spî’deki YPG savaşçıları, düzenledikleri bir askeri törenle efsane PKK gerilla komutanı Mahsum Korkmaz’ı şehadetinin 30. yıl dönümünde andı.
Merasimde konuşan YPG komutanı Çiya Kobanê,  Korkmaz’ın  büyük bir komutan olduğunu belirterek sonuna kadar onun izinden yürüme kararlılıklarını söyledi.

QAMIŞLO 
Öte yandan Qamişlo'da ise 2014 yılında YPG saflarına katılan ve 17 Şubat 2016 tarihinde Şeddadê de çetelere karşı yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Devrimci Gençlik Örgütü yöneticilerinden Rêzan Osman (Birhat Amanos), şehadetinin 40. gününde anneler tarafından anıldı.

Evin avlusunda gerçekleştirilen anmada, Osman'ın fotoğrafları asıldı.