GÖRÜNTÜLÜ

Binlerce Minbicli özgür alanlara akıyor

DAİŞ çetelerinden kaçan Minbiclilerin, Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçılarının özgürleştirdiği alanlara gelişi sürüyor.

 

DAİŞ çetelerinden kaçan Minbiclilerin, Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçılarının özgürleştirdiği alanlara gelişi sürüyor.

Minbic Askeri Meclisi, hamlenin başladığı 1 Haziran’dan bu yana onlarca köy ve mezrayı DAİŞ çetelerinden temizlerken, Minbic’i tamamen kuşatmaya almış durumda ve kente girme hazırlıkları yapıyor.

DAİŞ çetelerinin bulunduğu kenti terk eden siviller de gruplar halinde özgürleştirilen ve güvenli olan alanlara geliyor. Küçük ve büyükbaş hayvanları ile birlikte gelen halkı, Minbic Askeri Meclisi ve QSD güçleri güvenli alanlara naklediyor.

DAİŞ ÇETELERİ SİVİLLERİ KALKAN YAPIYOR

Çetelerin halkın gittiği yönü ağır silahlarla taramaya başlamasıyla birlikte, birçok kişi kentte mahsur kaldı.

Özgür alanlara gelmeyi başaran Minbicliler DAİŞ çetelerinin Minbic Askeri Meclisi ve QSD güçlerinin sivillere yönelik hassasiyetini bildiği için kendilerini canlı kalkan olarak kullandığını söyledi.

2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan bölgede halkın baskı, zulüm, talan, işkence ve katliamlar gördüğünü de dile getiren Minbicliler, DAİŞ çetelerinin bölgeyi işgalinden bu yana yaklaşık 3 yılın hatırlattı. DAİŞ çetelerinin 3 yıl boyunca kendi sözde dini kanunlarını zorla, baskıyla ve işkenceler ile halka dayattığını ve bölgeye yerleştirdiğini vurguladı.

SAVAŞÇILAR: DİKKATLİ DAVRANIYORUZ!

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları özgürleştirme hamlesinin ikinci aşaması olan kente giriş için güçlü hazırlıkların yapıldığı, ancak sivillerin can güvenliği nedeniyle daha dikkatli davrandıklarını ve henüz kente girmediklerini ifade etti.

DAİŞ çetelerinin işgali altındaki kent merkezinden kaçan sivilleri güvenli alanlara aktardıklarını söyleyen Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçıları, gelen sivillerin yaşamsal ihtiyaçlarının kısıtlı imkanlara rağmen karşılanmaya çalışıldığını da kaydetti. 

...