Bir ayı geçti: Hurşit Külter nerede?

Devlet güçlerinin 'kaybettiği' DBP'li Hurşit Külter'den haber alınamayalı 32 gün oldu.

Şırnak'taki soykırım saldırılarına rağmen evini ve kentini terk etmeyen DBP İl Yöneticisi Hurşit Külter'den 32 gündür hiçbir haber alınamıyor. Tanıklar, Külter'in 27 Mayıs günü özel harekatçılar tarafından gözaltına alındığını belirtse ve yine özel harekatçılar sosyal medyada bunu doğrulayan paylaşımlarda buunsa da devlet yetkililerinin konuya ilişkin bir açıklaması olmadı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) avukatları ve Külter Ailesi'nin Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Valiliğe yaptıkları başvurular sonuçsuz kaldı. Şırnak Valiliği, kamuoyunun yoğun tepkisi üzerine 29 Mayıs'ta "Emniyet birimlerimiz tarafından gözaltına alınmamıştır" şeklinde yalana başvurdu.

ULUSLARARASI KURUMLARA BAŞVURULDU

İHD'li avukatlar, Külter'in akıbetini sormak için daha önce Birleşmiş Milletler'e (BM) dönük "müdahil olması" başvurusunun yanı sıra, 3 Haziran'da da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruda bulundu. Ancak Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'nin AİHM ve BM'ye yapacağı savunmanın zeminini hazırlamak üzere avukatlar üzerinden suçu aklama yoluna gitti.

ANNE KÜLTER: VAZGEÇMEYECEĞİM

Anne Kerime Külter ise Cumartesi Anneleri'ne gönderdiği mesajında şunları belirtti: "Bütün anneler el ele verelim. Çocuklarımızı bulalım. Biz anneyiz. Oğlumun onların elinde olduğunu biliyorum. Oğlumu aramaktan vazgeçmeyeceğim. Oğlumun elini bırakmayacağım. Anneler omuz omuza vereceğiz. Ben kanımın son damlasına kadar çocuğumu aramaktan vazgeçmeyeceğim. Oğlumu bulana kadar mücadele edeceğim."