Birecik'ten Geverliler ile dayanışma

Urfa'nın Birecik ilçesinde AKP/Saray'ın inkar ve imha saldırıları kapsamında gerçekleştirdiği yıkım nedeniyle Gever halkı ile dayanışmak amacıyla toplanan yardımlar yola çıktı.

AKP ve Saray'ın Kürt halkına karşı devreye koyduğu inkar ve imha konsepti sonucu Gever gerçekleştirdiği yıkıma karşı Gever halkı ile dayanışmak için Urfa'nın Birecik ilçesinde HDP ve DBP ilçe örgütleri öncülüğünde başlatılan kampanya sonucu toplanılan yardımlar yola çıkarıldı. Kampanya kapsamında depoda toplanan yardımlar bugün HDP ve DBP ilçe yöneticileri tarafından bir kamyona yüklenerek, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ulaştırılmak üzere yola koyuldu. Birecik halkının yoğun ilgi gösterdiği dayanışma kampanyası çerçevesinde toplanılan yardımlar, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üzerinden Gever halkına ulaştırılacak.

'GEVER'E SAHİP ÇIKMAZSAK TARİH BİZİ AFFETMEZ'

Kampanyaya ilişkin konuşan HDP Birecik İlçe Eş Başkanı Yusuf Yeşiltepe, Gever'in onuruna sahip çıktığını ve yaşanan yıkım karşısında Gever halkı ile dayanışmanın bir elzem olduğunu dile getirdi. Yeşiltepe, dayanışma adına başlattıkları kampanyanın devam edeceğini belirterek, "Bugün Gever'in bize ihtiyacı var. Eğer bugün biz Gever'e sahip çıkmaz ise tarih bizi affetmez. Kürt halkının haklı mücadelesine karşı AKP rejimi tarafından başlatılan kirli savaşa ancak dayanışma içerisinde olursak karşı durabiliriz. Kampanyamız aralıksız olarak devam edecek. Bizde halkımızın yanında yer alamaya devam edeceğiz" dedi.

Yeşiltepe, Gever halkı ile dayanışmak ve yaralarını sarmak için tüm duyarlı çevreleri Gever'e sahip çıkmaya ve kampanyaya destek vermeye çağırdı.

...