Bitlis, Siirt ve Şırnak’ta gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şırnak, Bitlis ve Siirt’te gerçekleşen gerilla eylemlerinden çok sayıda Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Bitlis’in Tatvan, Siirt’in Perwari ve Şırnak’ın Uludere ilçelerinde gerilla güçlerinin Türk ordusuna karşı eylem düzenlediği eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

BİM açıklamasında, 6 Nisan tarihinde Muş’ta yaşamını yitiren 6 gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı.

TATVAN’DA EYLEM

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

‘’15 Mayıs günü saat 21.00'de Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Êz köyü yakınlarında Gerilla güçlerimiz TC ordusunun gizli birliğine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Yapılan bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

PERWARİ’DE UYARI EYLEMİ

15 Mayıs günü Siirt'in Perwari ilçesine bağlı Bestikê köyünde bulunan Gökçenay Şirketi'ne bağlı bir şantiyeye yönelik uyarı eylemi gerçekleştirilmiştir. Gökçenay şirketi askeri amaçlı yollar yapmakta ve devlet ile çalışmaktadır. Güçlerimiz şantiyede bulunan 4 kepçe, 2 dozer ve 2 kamyonu yakarak imha etmiştir. Ayrıca şantiye sahipleri ve işçiler de uyarıldıktan sonra serbest bırakıldılar. Güçlerimiz burada 12 telefona ve 1 çifte tüfeğine el koymuştur.

ŞIRNAK’TA EYLEM

11 Mayıs günü saat 08.30 ile 12 Mayıs günü saat 16.30 - 18.00 arasında TC ordusuna ait 2 dozer Şırnak'ın Uludere sınır hattında bulunan Kuroşino tepesi çevresinde yol yapmaya çalışırken Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemden sonra dozerler darbe alıp geri çekilmiştir.

14 Mayıs günü yine Koruşino tepesi çevresinde zırhlı araçların hareketliliğine karşılık olarak Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

15 Mayıs günü saat 14.00'te Şırnak'ın Uludere sınır hattında bulunan Maymun tepesi karakolundan Şehit Kendal tepesi çevresine doğru gitmeye çalışan ve içinde askerlerin bulunduğu yarım bir otobüse yönelik ağır ve suikast silahlarıyla bir eylem gerçekleştirilmiş ve otobüs Maymun tepesine geri dönmüştür.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 6 Nisan günü saat 02.30'da Muş'un Varto ilçesine bağlı Badab köyü yakınlarında bir gerilla biriminin Türk ordusunun pususuna girdiğini ve yaşanan çatışmalar sonucunda 6 ‘gerillanın şehit düştüğünü’ açıkladı.

Yaşamını yitiren gerillaların sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Agır Welat
Adı Soyadı: Kamuran Topçu
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Reyhan - Abdulkerim
Şahadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2016 / Muş

Kod Adı: Adnan Deniz
Adı Soyadı: Reşit Safali
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Saniye - Sefer
Şahadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2016 / Muş

Kod Adı: Bedran Van
Adı Soyadı: Yunus Emre Aras
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Şemsihamer - Saim
Şahadet Tarihi ve Yeri:  6 Nisan 2016 / Muş

Kod Adı: Demhat Pir
Adı Soyadı: Ferhat Deniz
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: -
Şahadet Tarihi ve Yeri:  6 Nisan 2016 / Muş

Kod Adı: Devran Kanireş
Adı Soyadı: Batıkan Kaya
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Perihan - Fettah
Şahadet Tarihi ve Yeri:  6 Nisan 2016 / Muş

Kod Adı: Newroz Varto
Adı Soyadı: Uygur Ufak Karakaya
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Hatun - Hıdır
Şahadet Tarihi ve Yeri:  6 Nisan 2016 / Muş

...