YENİLENDİ

Bozova ve Malazgirt Belediyesi’ne polis baskını

Urfa’nın Bozova Belediyesi ile Muş’un Malazgirt Belediyesi’ne polislerce baskın düzenledi.

 Urfa Valisi tarafından iradesine ipotek konulan ve ilçe kaymakamının “fiili” kayyum olarak atandığı belediyeler arasında bulunan Bozova Belediyesi’ne sabah saatlerinde AKP/Saray çetelerince baskın düzenlendi. Belediye hizmet binası içerisinde aramanın sürdüğü şu sıralarda belediye personeli içeri alınmazken, tüm birim ve odaların polislerce arandığı belirtildi. DBP Genel Merkezi tarafından alınan karar kapsamında ilçe kaymakamlarının “fiili” kayyum olarak atandığı Bozova, Halfeti ve Viranşehir belediyeleri, kayyum ile çalışmayı kabul etmeyerek, hiçbir şekilde bu güne kadar kayyumlar ile çalışmadı. Urfa Valisi tarafından ilçe kaymakamları aracılığıyla belediyelere 20 Eylül tarihinde gönderilen resmi yazının ardından fiili olarak belediyelere atanan ilçe kaymakamları ile DBP’li belediyeler alınan karar doğrultusunda çalışmadı.  

BELEDİYEYE DİREKT OLARAK KAYYUM ATAMANIN HAZIRLIĞI 

 

Bunun üzerine yine Urfa Valisi tarafından yapılan iş ve işlemlerde aksama olduğu gerekçesiyle oluşturulan bir teftiş heyeti üzerinden belediyede AKP/Saray çeteleri eşliğinde arama yaptırılıyor. Direkt olarak kayyumun atanmaya çalışıldığı belediye şuan itibariyle abluka altında. Belediye çalışanlarının girişlere izin verilmeyen belediyede yapılan baskın kapsamında sözde teftiş heyetinin çalışmalarını sürdürmesi için bomba araması yapıldığı iddia edildi. Teftiş heyetine ayrılan oda ile belediyeye dönük direkt olarak kayyum atama teftiş heyeti tarafından gerekçelendirilmeye çalışılıyor. 

 

‘BAHANELER İLE BELEDİYEYİ ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR’

 

ANF’ye konuşan Bozova Belediyesi Eş Başkanı Zeynel Taş, “Belediyemize Urfa Valisi tarafından mesnetsiz iddialara dayandırılarak atanan ‘fiili’ kayyum ile çalışmadığımız ve iş ve işlemlerin yapılmadığı ileri sürülerek, şuanda belediye binamızda polislerce arama yapılıyor. Arama ardından belediyede incelemelerde bulunacak teftiş heyeti üzerinden belediyede iş ve işlemlerin yürümediği gerekçesi oluşturularak direkt kayyum atamanın ön hazırlığını yapılıyor. Belediyelerimize ‘fiili’ kayyum atandığı günde söylemiştik. Bununla ancak halka götürülecek olan hizmetin önünü tıkarlar. Bugün kalkmış bunu gerekçe göstererek, ‘İşler aksadı’ bahanesiyle belediyeyi elimizden almaya çalışıyorlar” diye konuştu. 

 

Tamamen kayyum atamaya dönük bir hazırlığın yapıldığını söyleyen Taş, “Girişte bizim de kimliklerimiz kontrol edilerek belediye içerisine alındık. Sözde teftiş heyeti ‘fiili’ kayyumun atandığı tarihten bu yana belediyede neler olup olmadığına bakacakmış. Bunlar tamamen bizzat atanacak olan kayyumun ön hazırlığıdır. Heyet tarafından belediyenin aleyhine dönük yapılacak olan bir gerekçelendirme ile belediyeye direkt olarak kayyum atamak için çabalıyorlar” dedi. 

 

Belediyede AKP/Saray çetelerinin araması devam ediyor. 


MALAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA 

Muş’un Malazgirt Belediyesi'ne de sabah saatlerinde polis baskın düzenledi. Belediye Eşbaşkanı Halis Coşkun gözaltına alındı. Belediye binasındaki arama ise sürüyor.