GÖRÜNTÜLÜ

‘Bugün DAİŞ ve Türk devletine karşı savaşanlar Mazlumların ve Agitlerin ruhudur'

Kerkük Cephe Komutanı Cemal Andok, "2016 yılında mücadele çizgisini yükselterek şehit Agit ve Mazlum Doğan şahsında tüm şehitlerimizin hedeflerini yerine getireceğiz" dedi.

Kürt Özgürlük Hareketi'nin öncü komutanlarından Mahsum Korkmaz'ın şahadetinin 30. yılında Kerkük Cephe Komutanı Cemal Andok, "2016 yılında mücadele çizgisini yükselterek şehit Agit ve Mazlum Doğan şahsında tüm şehitlerimizin hedeflerini yerine getireceğiz" dedi.

Kahramanlık Haftasını vesilesiyle ANF’ye konuşan Kerkük Cephe Komutanı Cemal Andok, Kürt toplumun üzerinde uygulanan soykırımcı sömürgeci rejime karşı kahramanca sergilenin direniş ve bu direniş etrafında toplumun yeniden doğduğunu belirtti.

"İnsanlık tarih boyunca, özgürlüğü için savaşan halkların örneklerini rastlamak mümkündür, özellikle de Kürtler için böylesi tarihi anlar vardır. Kürt tarihi boyunca egemenlerin saldırısı her zaman olmuştur. Bugüne kadar saldırılar halen devam etmektedir. Bu saldırılar karşısında Kürt Özgürlük Hareketi olarak bu saldırılara karşı büyük komutanımız şehit Mahsum Korkmaz (Agit) ve Mazlum Doğan şahsında bu tarihi özgürlük savaşı verilmiştir” diyen Andok, bugünlere bedel ödeyerek, fedai ruhla mücadelenin şehitleri olduğunu söyledi.

‘MAZLUM VE AGİT ARKADAŞLAR CANI PAHASINA SAVAŞMIŞ, BUGÜNÜ VAR ETMİŞTİR’

"Özgürlük mücadelesi ve fedai ruhla savaşarak gerçekleştiren şehitlerimiz, bununla birlikte şunu ispatlamış oldu. Ve köleci zihniyete karşı boyun eğmemiştir. Her zaman direniş içerisinde mücadeleyi yükseltmiştir. 21-28 Mart tarihleri arasında Kürdistan tarihine Kahramanlık Haftası olarak yerini almıştır” diyen Andok, bu direnişin fedai ruhla olduğunu söyledi. Böylesine tarihi direnişin en temel dayanağının Kürdistan tarihinde yaşanan saldırı ve köleci yaşamın getirmiş olduğu saldırlar olduğunu da vurgulayan Andok, “Kürdistan kurtuluşunun yaratılmasında muazzam bir emek harcanmıştır. Bu uğurda ağır bedeller ödenmiştir. Mazlum ve Agit arkadaşlar canı pahasına savaşmış ve bugünleri var etmiştir. Şehitlerimizin bugünleri var etmesinde onları her yıl olduğu gibi 21-28 Mart tarihleri arasında onların anıyoruz” dedi.

Bu vesileyle bugün Kürdistan’da yaşanan sürecin devrim süreci olduğunu da sözlerine ekleyen Andok şunları söyledi: “Bu devrim Kürdistan devrimi olup tüm Ortadoğu halkların devrimi olacaktır. Bu da komutanımız şehit Egit ile gelişmiştir. Komutanımız şehit Egit şahsında bir ordu oluşmuştur."

‘ÖNDERLİĞİMİZE ÖZGÜRLÜK KÜRDİSTAN’DA DEMOKRATİK BİR STATÜ KAZANINCAYA DEK SAVAŞACAĞIZ’

Başta Kürdistan olmak üzere Ortadoğu da DAİŞ’in, tüm halklara karşı vahşi katliamlarına değinen Andok; "Somut olarak Kürdistan ve Ortadoğu'daki DAİŞ saldırıları karşısında savaşanlar komutanımız şehit Agit'in mirası olan fedai savaşçılardır. Mazlum Doğan militanlarıdır. Bugün DAİŞ ve Türk devletine karşı savaşanlar şehit Mazlum Doğan ve şehit Agit'lerin ruhudur. Biz şehit Agit'in askerleri, şehit Mazlum ve Önder Apo'nun militanları olarak her zaman onlara layık olamaya çalışacağız. Yaratmış olduğu bu değerler karşısında zafer kazanıncaya kadar bu savaşımız devam edecektir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürdistan’a demokratik bir statü kazanılıncaya dek savaşacaklarını da sözlerine ekleyen Andok şöyle konuştu: “Bu temelde üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımız yerine getirme sözü veriyoruz. Büyüyen Agit'in ordusu, Mazlum Doğan'ın partisi dünyada demokrasi mücadelesi veren öncü parti rolünü oynamaktadır. 2016 yılında mücadele çizgisini yükselterek şehit Agit ve Mazlum Doğan şahsında tüm şehitlerimizin hedeflerini yerine getireceğiz.”

...