Buldan: Yüksekova için her şey seferber edilecek

HDP Kadın Meclisi, sokağa çıkma adı altında 79 gün boyunca yakılıp yıkılan Hakkari’nin Gever ilçesine 5 günlük bir inceleme için geldi.

HDP Kadın Meclisi, sokağa çıkma adı altında 79 gün boyunca yakılıp yıkılan Hakkari’nin Gever ilçesine 5 günlük bir inceleme için geldi. İlk inceleme sonrası heyet adına konuşan Buldan, Gever’in yaşanmaz bir hale getirildiğini belirterek, her şeyin burası için seferber edileceğini vurguladı.

Aralarında HDP Kadın Meclisi üyeleri Asiye Kolçak, Aynur Timur, Beycan Taşkıran, Nur Aytemur, HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu ile Meclis Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın bulunduğu 15 kişilik heyet, Yeşildere, Dize, Eski Kışla, Mezarlık, Orman, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler sonrasında heyet adına açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Gever’de karşılaştıkları manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, Gever’de bir düşman hukuku gözetildiğini söyledi.

‘HERŞEY SEFERBER EDİLECEK’

Buldan, Gever’in yaşanamayacak bir hale getirildiğini ifade ederek şunları aktardı: “Yüksekova’yı eski Yüksekova yapabilmemiz için burada yaşayan insanların kalplerini yüreklerini tamir etmek çok zor olacaktır. Bu kadar yıkım, talan, yakma ve yıkma karşısında insanlar eski insanlar olmayacak. Bunun anlamı şu Yüksekova’yı yakıp yıkıp burada kimse yaşamasın. Tüm bunlara rağmen Yüksekova halkı burada yaşamaya devam edecek. Biz parti olarak halkımızla dayanışmak maddi ve manevi bütün imkânlarımızı seferber etmek için buradayız. Yüksekova’yı Yüksekova’daki insanların eski yaşamlarına dönmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bu görüntüler burada yaşayan insanların zihninden silinmeyecek. Ancak bu haksızlığa, hukuksuzluğa karşı ayakta durmasını bilecektir halkımız. Halkımız direngendir. Bu yıkımın karşısında dim dik ayakta kalacaktır.”