Çete saldırıları devam ediyor

YPG, çetelerin saldırılarının devam ettiğini, yaşanan çatışmalarda tespit edilen 2 çetenin öldürüldüğünü bildirdi.

YPG Basın Merkezi, çete saldırıları ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. YPG; Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini belirtti.

Açıklamada devamla şunlar kaydedildi:

“Çete grupları 26 Nisan günü Muhaberat bölgesinden Şêx Meqsûd Mahallesi’ne sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Şera bölgesinden de sızma girişiminde bulunan çetelere müdahale eden güçlerimiz bu alanda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürmüştür.

ÇETELER AĞIR SİLAHLARLA SALDIRIYOR

DAIŞ çeteleri 26 Nisan günü saat 13.00'da Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasının güneyinde bulunan Girê Sor köyüne, saat 17.00'da ise Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri aynı gün saat 22.30'da ise Cerablus güneyindeki mevziilerinden Qereqozax köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

26 Nisan günü saat 11.00 ve 19.30'da DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güneyine yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

26 Nisan günü saat 13.30'da DAIŞ çeteleri Eyn Îsa kasabasının doğusunda bulunan Şergirat köyü çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”