Çete saldırıları devam ediyor

DAİŞ ve SUK’a bağlı çete gruplarının saldırıları devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda tespit edilen 3 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suriye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini belirtti.

YPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Çete grupları 20 Haziran günü saat 14.00'da Şêx Meqsûd Mahallesi’ne yönelik havan ve cehennem toplarıyla bombardıman düzenlemiştir. Çetelerin saldırı düzenlediği noktaları tespit eden güçlerimizin düzenlediği operasyonlarda Eşrefiye bölgesinde 2 çete üyesi öldürülmüş, 2 çete de yaralanmıştır.

Aynı gün 09.00 ile 10.00 saatleri arasında da çete grupları Afrin'in Cindirêsê ilçesine bağlı Celeme köyüne yönelik havan toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir.

Çete grupları 21 Haziran günü saat 23.00 sularında da Şêx Meqsûd Mahallesi’ne cehennem toplarıyla bir bombardıman düzenlemiştir. Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine 20. cadde bölgesinde 1 çete üyesi öldürülmüştür.”

YPG, DAIŞ çetelerinin 20 Haziran günü öğlen ve 22 Haziran günü sabah saatlerinde Aşağı Cerablus'taki mevzilerinden Kobanê'nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini kaydetti.