Çetelerin Şêx Meqsud’a saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi, çetelerin Şêx Meqsud’a yönelik saldırılarının sürdüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi, çetelerin Şêx Meqsud’a yönelik saldırılarının sürdüğünü belirtti. 20 Nisan günü mahallenin ağır silahlar, havan ve cehennem toplarıyla saldırıya maruz kaldığını kaydeden YPG Basın Merkezi Seken Şebab bölgesindeki saldırının da YPG güçleri tarafından geri püskürtüldüğünü vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam ettiğini belirtti.
 
Çete gruplarının 20 Nisan günü Şêx Meqsud mahallesine yönelik ağır silahlar, havan ve cehennem toplarıyla saldırı düzenlediğini açıklayan YPG Basın Merkezi şunlara dikkat çekti: “Eş zamanlı olarak Seken Şebab bölgesinden saldırı düzenleyen çete grupları güçlerimiz tarafından püskürtülmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüş, 5 çete üyesi de yaralanmıştır.
 
DAİŞ ÇETELERİ GİRÊ SOR KÖYÜ VE ÇEVRESİNE SALDIRDI
 
20 Nisan günü 07.00 ile 08.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablus'taki mevziilerinden Şêxler güneyinde bulunan Girê Sor köyü ve çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.
DAIŞ çeteleri aynı gün 11.00 ile 12.00 saatleri arasında de Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının doğusu ve batısına yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.
 
TÜRK ORDUSUNUN SINIR HATTINDAKİ SALDIRILARI SÜRÜYOR
 
Türk ordusunun Rojava sınır hattında düzenlediği saldırılar devam etmektedir. Bu saldırılar kapsamında Türk ordusu 20 Nisan günü saat 17.00'da Kobanê'nin doğusunda bulunan Tilsimbrê köyünde tarlasıyla ilgilenen sivil yurttaşlarımızı rast gele taramıştır. Bu saldırı sonucunda bir yurttaş yaralanmıştır. Türk ordusu aynı gün 20.00 ile 21.00 saatleri arasında da Kobanê doğusunda bulunan Susik ve Tilsimbrê köylerine yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.”