Çetelerin sızma girişimi başarısız oldu

Kerkük’ün güneyinde gerilla mevzilerine sızmak isteyen DAİŞ çetelerinde mayın patladı. Kayıp ve yaralı veren DAİŞ çeteleri amaçlarına ulaşamadan bölgeden kaçmak zorunda kaldı.

DAİŞ çeteleri dün gece yerel saat ile 01:00 sularında Kerkük’ün güneyinde bulunan Newafil köyü alanındaki gerilla mevzilerine sızma yapmak istedi. Gerilla kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, gerillaların savunma amaçlı döşediği mayının DAİŞ çetelerinde patlaması sonucu en az 1 çete üyesi öldü. Patlamanın ardından DAİŞ çetelerinin başarısız bir şekilde alandan kaçmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Kerkük’ün Güney Cephesi’nde bulunan Tılwerdê alanına bağlı olan Newafil ve civar köyleri 2015 yılı başlarında gerilla güçleri ile peşmergelerin ortak operasyonuyla DAİŞ çetelerinden kurtarılmıştı.

Son dönemde DAİŞ’in bölgedeki hareketliliğinde bir artış olduğunu kaydeden kaynaklarımız, son bir haftada DAİŞ çetelerinin bu alanda iki defa sızma girişiminde bulunduğunu ancak her ikisinde de Kürt güçlerinin anında müdahale etmesi üzerine çetelerinin başarısız bir şekilde kaçarak bölgeden uzaklaştıklarını kaydetti.