Cizre'de polisin vurduğu Turhan gözünü kaybetti

Cizre'de gözaltına alınan ve polis kurşunuyla ağır yaralanan Hüseyin Turhan'ın tedavisi sürüyor. Turhan'ın bir gözünü kaybettiği öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 13 Haziran'da gözaltına alınan ve sağlık işlemleri için götürüldüğü hastanede polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan Hüseyin Turhan, dün Amed'e sevk edildi. Polisin "Keleşi kilitlemeyi unuttuk, yanlışlıkla oldu" dediği Turhan, sevk edildiği Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutuluyor. Turhan'ın kalçasına, karnına ve gözüne isabet eden kurşun ve parçalarının çıkarılması için ameliyat işlemleri sürüyor. 
Turhan, karnına isabet eden kurşunun çıkarılması için ameliyata alındı. Bağırsaklarının bir kısmı alınan Turhan'ın, gözüne ve kalçasına isabet eden parçaların çıkarılması için ameliyata girmesi bekleniyor. Hayati tehlikeyi atlatan Turhan, isabet eden kurşun parçası nedeniyle sol gözünü kaybetti. 

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Teyze Muazzez Gelegele, Cizre'de can güvenliklerinin olmadığını, polislerin hiçbir zaman silahlarının emniyeti kapalı dolaşmadığını anlattı. Gelegele, şunları söyledi: "Kendi sokaklarımızda dolaşamaz olduk. Balkonlarımıza dahi çıkamıyoruz. Biz yeğenimi vuran polisten şikayetçi olacağız ama sonuç almayacağımızı da biliyoruz. Çünkü bodrumlarda onlarca insanı yakanlar yargılanmazken, bu durumu mu yargılayacaklar?"