Cizre Devlet Hastanesi devlet güçlerince işgal edildi

Cizre Devlet Hastanesi’nde iki poliklinik kapatılarak jandarma ve polise tahsis edildi. Hastanenin yemekhane dahil bütün olanaklarından yararlanan devlet güçleri, personele dahi 3’üncü kata çıkmayı yasakladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesi, 12 Aralık 2015 tarihinden bu yana sıkıyönetim dönemlerini  aşan birçok uygulamayla karşı karşıya. Kentteki öz yönetim ilanları ardından başlayan askeri yığınak ve devlet güçlerinin kamu kurumlarını sınırsız kullanımı, 'sokağa çıkma yasağı'nın kaldırılmasına rağmen halen devam ediyor.

Kentte halen bazı okullar ve bahçeleri askeri kışlaları aratmayan görüntülere sahne olmaya devam ediyor. 'Sokağa çıkma yasağı' ilanından önce Cizre Devlet Hastanesi de askeri bir kışlaya çevrilerek halka hizmet vermesi engellenmişti. 

IRKÇI SLOGANLAR EŞLİĞİNDE MUAYENE!

İlçede 'sokağa çıkma yasağı' kısmi olarak kaldırılmasına rağmen hala Cizre Devlet Hastanesi’nin 3’üncü katı polis ve askerlerin kaldığı bir alan olarak kullanılıyor. Hastane asansöründe bile 3’üncü kata çıkmanın yasak olduğu yazılı bir ibare asılırken, görevli personelin bile bu kata çıkması engelleniyor.

Hastalar, hastane bahçesinde sabahları spor yapan askerlerin attığı sloganların eşliğinde muayene olmak zorunda bırakılıyor.

Şırnak ve İdil’de devam eden çatışmalar nedeniyle Cizre Devlet Hastanesine muayene olmak için gelen hastalar birçok polikliniğin kapatılıp askeri alan olarak ayrılmasından kaynaklı saatlerce sırada bekliyor. Yoğunluktan dolayı sıra numarası alamayanlar ise ertesi gün tekrar geliyor ya da muayene olamıyor. 

Cizre’de, devlet güçlerince başvurulan uygulamalar hiçbir şekilde kayıt altına alınamıyor.