DAİŞ Xurmatu’da saldırdı: 26 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi

DAİŞ çeteleri dün gece Xurmatu’nun güneybatısında saldırdı. 2’si peşmerge, 24’ü polis ve Heşdi Şaabi gücü olmak üzere 26 kişi hayatını kaybetti. Çatışmalarda 23 DAİŞ çetesi de öldürüldü.

Selahaddin’e bağlı Xurmatû’nun güneybatısında yer alan Bir Ahmed ve Ebud köyleri arasında dün, DAİŞ çetelerinin Irak güvenlik güçlerine yönelik saldırısında çok sayıda Irak güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. 
DAİŞ çeteleri Bir Ahmed ve Ebud köyleri arasında seyir halindeki bir askeri konvoya karşı daha önce yola döşediği el yapımı bombalı saldırıda bulunurken, patlamanın olduğu bölgeye doğru hareket eden Irak polis güçleri Xurmatû’nun güneybatısında çetelerin pususuna düştü. Aralarında Xurmatû Emniyet Müdürü Mistefa Beyati'nin de bulunduğu 24 polis ve Heşdi Şaabi gücü bu saldırıda hayatını kaybetti. Ayrıca DAİŞ çetelerinin Zerge köyü yakınlarındaki peşmerge güçlerine yönelik bombalı araç ile yapmış olduğu saldırıda ise 2 peşmerge yaşamını yitirirken, 15 peşmergenin de çeşitli yerlerinden  yaralandığı kaydedildi. 
Çatışmada 3 Niştimani (Duzxurmatû ortak güvenlik gücü) üyesi de yaralandı. Gece boyu yaşanan çatışmalarda 23 DAİŞ çetesinin öldürüldüğü belirtilirken, Bir Ahmed, Ebûd ve Zenceliş köylerinin DAİŞ çetelerinin eline geçtiği bildirildi.  
Öte yandan bugün saat 11.00'da Xurmatu’nun kuzeyinde DAİŞ çeteleri polis ve peşmerge güçlerinin kontrol noktasına yönelik olarak bombalı araçla saldırı gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre saldırıda bir kişi yaralandı.