DBP: Asla vazgeçmeyeceğiz!

DBP, hükümetin baskı ve katliamcı politikalarının kendilerini mücadeleden vazgeçiremeyeceğini belirtti. Parti, Hurşit Külter'in akıbetine ilişkin derhal girişimde bulunulmasını istedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), kendilerine dönük baskılar ve 20 gündür kayıp olan Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in akıbetine ilişkin bugün bir açıklama yaptı.
Yazılı olarak yapılan açıklamada, AKP hükümetinin savaş politikası nedeniyle savaşın şehirlere taşındığına, bunun son bir yıldır yüzlerce insanın yaşamına mal olduğuna dikkat çekildi. '90'lı yılları aşan bir hukuksuzluğun yaşandığının belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi:

'BARIŞ İSTEYEN HERKES SAVAŞ HÜKÜMETİNİN HEDEFİNDE'

"İnsan hakları ihlalleri, sivillerin katledilmesi, barınma hakkının ihlali ayları bulan hukuku çiğneyerek verilen sokağa çıkma yasakları, yüz binlerce insanın yerlerinde edilmeleri yaşananların boyutunu ortaya çıkarmaktadır. AKP iktidarının bu politikalarına karşı çıkan, barış isteyen herkes savaş hükümetinin hedefi haline gelmiş, gözaltı ve tutuklama furyalarıyla toplumsal muhalefet bastırılmaya çalışılmıştır. Özellikle partimize yönelik AKP devleti tarafından özel bir baskı politikası devreye konulmuştur. Eş Genel Başkanımız, belediye eş başkanlarımız il, ilçe eş başkanları ve yöneticilerimiz hukuksuz bir şekilde tutuklanmış, birçok yöneticimiz katledilmiştir.
Kürdistan ve Türkiye de hak ihlallerinin zirveye çıktığı bu dönemde Van DBP Edremit ilçe yönetimimizin içinde bulunduğu araç taranmış ve ilçe yöneticimiz Ahmet Demirağaç yaşamını yitirmiştir. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. En temel insan hakkı olan yaşam hakkını ortadan kaldıran bu uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Siyasi ve fiili sorumluların yargılanması için her türlü hukuki ve insani mücadeleyi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz."

HURŞİT KÜLTER

Hurşit Külter'in kaybedilmesine de değinilen açıklamada, görgü tanıklarına göre Külter'in askeri araçla ve işkenceyle alındığı; JÖH-PÖH'e ait Twitter hesaplarından da Külter'in gözaltına alındığının duyurulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, yetkililerin konuya ilişkin derhal etkin bir soruşturma yürütmesi istendi.

'İRADE VE KARARLILIĞIMIZI KORUYACAĞIZ'

DBP, açıklamasının sonunda ise şu mesajları verdi: "Partimize yönelik saldırılar karşısında demokrasi ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğimizin altını bir kez daha çiziyoruz. Demokratik siyaset kanalının, baskı politikalarıyla tırpanlanarak siyaset yapılmasına engel olunması toplumda derin kaygılar yaratmaktadır. Tüm bu baskıcı politika sahipleri bunu bilmelidir ki, DBP insanların bir arada eşit ve özgür bir şekilde yaşam hakkının hüküm sürdüğü demokratik ve özgürlükçü bir düzenin siyaseten yaratıcısı olma iradesi ve kararından vazgeçmeyecektir.​​​​​​​​​​​​​​​"